Exceptuant petits trams de vegetació, un exemplar de pi pinyer és l’únic punt verd visible en un entorn de la B-40 mancat d’enjardinament. Per això, diferents tècnics del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana (MITMA) han presentat aquest dimecres, en una reunió amb l’alcaldessa de Viladecavalls, Cesca Berenguer, el projecte de restauració paisatgística que preveuen implantar al llarg de tot el recorregut de l’autovia. La idea és reduir l’impacte de la B-40 sobre l’entorn natural i el paisatge.
“Les diferents solucions projectades tenen en consideració la localització, topografia i orientació de les actuacions”, indica l’Ajuntament de Viladecavalls en un comunicat. Així, s’actuarà al llarg de tot el tram, que transcorre entre Abrera i Terrassa, aplicant en cada zona la solució convenient.
En línies generals, l’equip tècnic del ministeri té “la voluntat de fer servir en els treballs de restauració sistemes i espècies vegetals autòctones i mediterrànies resistents a la sequera”. A més, també es treballarà a desenvolupar intervencions de naturalització dels torrents i rieres afectades per les obres. L’alcaldessa Cesca Berenguer comenta que “el projecte de la B-40 s’ha endarrerit per la sequera i els tècnics hauran de treballar amb compte la restauració paisatgística pel mateix motiu”.
La voluntat és fer servir sistemes i espècies vegetals autòctones i mediterrànies resistents a la sequera
Mesurament acústic
Pel que fa a les possibles afectacions sonores després de la inauguració de la infraestructura, els tècnics van aportar els resultats dels primers mesuraments puntuals realitzats. En aquest sentit, els estudis indiquen que, per ara, no s’estan superant els llindars d’immissió previstos per la llei.
Pel que fa a la contaminació acústica, no s’estan superant els llindars màxims previstos per la llei
En tot cas, des del govern espanyol anunciaven que d’aquí a poc temps s’iniciaran nous mesuraments continus per poder tenir una radiografia integral de la situació. “En cas de superació dels límits, han informat que duran a terme el reforç de les barreres acústiques ja implantades”, asseguren des de l’Ajuntament. “Hi ha zones on el soroll pot molestar especialment perquè hi ha habitatges a prop. A Can Trias, per exemple, es farà una zona més verda i agradable amb més vegetació i arbres per reforçar la protecció sonora i visual”, afirma l’alcaldessa.