Àngel Llàcer ho ha tornat a fer. Si ja vam veure l’èxit de la seva adaptació de “Terra Baixa” fent gira per tota Catalunya, ara torna als escenaris dirigint una nova proposta, “L’auca del senyor Esteve” amb la companyia La Puntual. Podrem gaudir d’aquesta obra el dissabte 27 d’abril a la Factoria Cultural, on es representaran dues funcions, a les 18 i a les 21 hores. Àngel Llàcer ha escollit aquesta proposta teatral per tornar amb força als teatres catalans. Tot el procés creatiu que ha seguit amb la companyia s’ha pogut veure al programa de Televisió de Catalunya “La Puntual”, un format que esdevé la segona temporada de “El Llop”, on es va seguir l’adaptació teatral de “Terra baixa”, el clàssic d’Àngel Guimerà.
Precisament l’èxit d’aquesta primera edició va fer que Llàcer volgués ara representar el que ell mateix defineix com “l’obra modernista més important del nostre país”. Al llarg de vuit episodis, el director viatjar per tota Catalunya per convocar a tots els actors amateurs i fer el càsting per trobar als 11 integrants que ara formen La Puntual. Un format que ens permet descobrir com es crea una obra teatral des de zero, el procés de càsting, l’adaptació del guió i els assajos, fins arribar a l’estrena final. L’estrena d’aquest programa va aconseguir la fidelitat de 543.000 espectadors.
Una obra modernista
“L’auca del senyor Esteve” de Santiago Rusiñol és una obra del 1907 que es va portar per primer cop als escenaris el 1917, amb un èxit i reputació que han arribat fins al dia d’avui. És una obra modernista ambientada en el segle XIX, al text es poden veure reflectits tots els valors de la societat de l’època. L’eix temàtic és l’enfrontament entre l’artista i la societat, problemàtica que visqué el mateix autor. El missatge de Rusiñol a propòsit de les relacions artista-societat és molt clar: el reconeixement recíproc. D’una banda, l’artista (Ramon) ha d’agrair el suport econòmic de la mateixa classe social; de l’altra, el reconeixement crític i conscient de la burgesia (senyor Esteve) d’estar mancada d’una dimensió espiritual, però també d’haver sabut crear les condicions materials per les quals pot florir l’art professionalment. El muntatge que ha seguit la companyia representa una adaptació absolutament fidel al text original, una gran comèdia costumista que posa en valor l’artesania del teatre.
Un personatge polifacètic
Àngel Llàcer és conegut a nivell nacional per la seva aparició a diferents programes de televisió. Una de les seves aparicions més recordades va ser a “Operación Triunfo”, com a professor d’interpretació i director de l’acadèmia. Però Llàcer ha demostrat que no te por a cap format, i és que l’hem vist a “Tu cara me suena” a Antena 3, “El salt de l’Àngel” a 3Cat o “Pequeños grandes genios” a TVE.
La seva trajectòria al teatre però, ve de lluny. Ja al 1997 debutava amb “Mala Sangre” i anys després trepitjava els escenaris amb “El somni de Mozart” i “The Full Monty”. Durant aquells anys, de fet, va guanyar quatre Premis Butaca com a millor actor. La direcció arribaria al 2002 amb l’obra “Un somni d’estiu”, i seguiria amb grans estrenes com “El petit príncep”, “La jaula de las locas” o “Cantando bajo la lluvia”. Llàcer s’embarca en aquesta nova aventura dirigint “L’auca del senyor Esteve” mentre a Madrid encara s’està representant l’obra “The Producers”, en la que és actor i codirector.