Terrassa

El procés de Les Palmeres segueix endavant a Terrassa

L’Ajuntament només estima parcialment una de les cinc al·legacions al plec de clàusules

Camp de futbol de Les Palmeres, amb el terrassasports al fons / ALBERTO TALLÓN

El procés va per llarg, pero ha fet un nou pas. De les cinc al·legacions rebudes en el procés de concessió del complex esportiu de Les Palmeres, l’Ajuntament de Terrassa n’ha rebutjat quatre totalment. Sols una reclamació, del CN Terrassa, ha estat estimada en un punt molt concret referent al càlcul dels diners a pagar pel futur adjudicatari d’aquests terrenys municipals.

Cànon

El concurs per a la concessió dels terrenys de Les Palmeres, que inclouen el centre esportiu Terrassasports i el camp de futbol usat (de moment) per la Fundació Unió Futbol Base Jabac i Terrassa, segueix endavant. El ple municipal d’abril aprovarà la resolució de les cinc al·legacions plantejades contra el plec de clàusules administratives. Quatre de les cinc presentades han estat tombades. L’Ajuntament de Terrassa, titular dels terrenys, només ha estimat parcialment una de les pretensions, del CN Terrassa, referent a la forma de càlcul d’una part del cànon a pagar anualment per l’entitat que aconsegueixi la concessió.

El 23 de novembre del 2023, el ple va aprovar l’inici de la tramitació de la concessió administrativa. Després de la preceptiva informació pública, el consistori va rebre cinc al·legacions

El 23 de novembre del 2023, el ple va aprovar l’inici de la tramitació de la concessió administrativa. Després de la preceptiva informació pública, el consistori va rebre cinc al·legacions al plec de clàusules administratives, una base del procediment que estableix una concessió de 20 anys, una inversió mínima d’1,3 milions els dos primers anys i mig (2,9 millons en total, sense IVA) i l’aplicació d’un cànon variable en cada anualitat del contracte “d’acord amb la previsió d’ingressos estimats per part de l’adjudicatari”. La quantitat de diners a ingressar a l’Ajuntament serà del 20% sobre el resultat econòmic.

Fórmula de càlcul

El Natació va presentar al·legacions que el govern ha acceptat sols en un punt. L’Ajuntament considera que l’adjudicatari assumeix el risc i ventura de la concessió, però admet el canvi d’un aspecte del punt 10 de la clàusula: aplicarà una fórmula matemàtica per ajustar una part variable del cànon. La petició consistia en adaptar tota la quantitat a l’explotació econòmica.

Instal·lacions del Terrassasports

La resta de demandes han estat desestimades íntegrament. Una, la dels veïns del carrer d’Antoni Bros, al qual dona el camp de futbol, sol·licitava que el plec inclogui exigències sobre l’ús d’aquest camp, per evitar-ne la contaminació acústica i lumínica patida fins ara. Les altres tres al·legacions, del Terrassa FC, del Jabac (ambdues sobre usos de les instal·lacions) i d’un usuari del Terrassasports, que demanava respectar les tipologies de quotes vigents, també han estat desestimades.

El govern municipal ha informat aquest dimarts en comissió informativa del sentit de la resolució de les al·legacions, que serà oficial en el ple del 26 d’abril.

To Top