Esports

El hockey tindrà una exposició immersiva

La sala de la planta baixa de la Casa de l’Esport acollirà a partir de finals d’any una mostra immersiva sobre els orígens i la realitat de l’esport del hockey a la ciutat de Terrassa

La mostra s’instal·larà a la zona central de la sala, entre les columnes / nebridi aróztegui

Cap a finals d’any, s’instal·larà a Terrassa la primera exposició immersiva permanent. Serà a la sala d’exposicions de la Casa de l’Esport, a la planta baixa de l’edifici del Raval, que ocupa actualment l’exposició de fotografies de Toni Nogués de la Copa del Món femenina de hockey que es va celebrar l’any 2022 a l’Estadi Olímpic. S’hi estarà fins al diumenge 12 de maig, coincidint amb la celebració de la Fira Modernista. Des de llavors, Hockey per Terrassa organitzarà, en estreta col·laboració amb l’Ajuntament i els clubs de la ciutat, d’altres exposicions temporals.

La intenció de l’Ajuntament i Hockey per Terrassa, l’entitat que aglutina els quatre clubs locals, és instal·lar en aquest cèntric espai una exposició immersiva centrada en la importància de l’esport del hockey per a la ciutat.

Hockey per Terrassa va dur a terme els primers contactes amb una empresa del Bages que es dedica a organitzar aquestes mostres multimèdia que tan de moda estan actualment en diversos espais de Barcelona. Fa unes setmanes, el projecte es va presentar als diferents grups polítics del consistori i hi va haver unanimitat.

El finançament és el principal problema d’aquesta iniciativa. En aquest sentit, els contactes de l’Ajuntament amb la Diputació de Barcelona han permès que l’ens municipalista es comprometi a finançar una part important del projecte, que pot arribar fins als 200.000 euros. Aviat es posarà en marxa el concurs públic per a l’adjudicació del projecte, que podria ser una realitat a finals d’any.

Tres eixos

La mostra se centrarà en tres eixos fonamentals. Una primera part explicarà als visitants el caràcter pioner de la ciutat en la introducció del hockey a l’Estat Espanyol. El primer partit es va disputar el dia 2 de juny de l’any 1912, fa gairebé 112 anys, a la nostra ciutat, i va enfrontar el CD Terrassa i el RCD Espanyol al camp del Maurí, a l’avinguda de Jacquard.

El cos central de la mostra estarà destinada a relatar, amb profusió d’imatges i efectes sonors, la història dels quatre clubs locals: CD Terrassa (1910), Club Egara (1935), Atlètic (1952) i Línia 22 (1988). Cada tres anys s’actualitzaran els seus èxits esportius. La tercera part de l’exposició parlarà del caràcter olímpic de la ciutat de Terrassa. A banda dels olímpics de hockey, hi apareixeran també els de la resta d’esports.

To Top