Terrassa

Terrassa aposta per abordar l’emergència climàtica

La ciutat s’ha adherit a la Declaració de Vilanova i la Geltrú de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat

Terrassa s’ha adherit a la Declaració de Vilanova i la Geltrú per l’ambició climàtica de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat. En total, 320 municipis en formen part d’aquesta xarxa, que vol abordar el paper que té el món local en el context d’emergència climàtica i fomentar la cooperació i l’intercanvi d’experiències entre els ens locals.

La declaració va ser aprovada en el marc de la 24ª assemblea anual de l’organisme, celebrada el passat 7 de març. Un dels principals compromisos és mostrar una major ambició climàtica i incrementar el ritme en la implantació de les polítiques ambientals. També es vol accelerar la transició energètica equitativa i justa, basada en les energies renovables, la reducció dels consums i en fórmules innovadores com les comunitats energètiques.

Orientar les polítiques locals cap a la naturalització també és un element clau per millorar la salut i la qualitat de vida de les persones, i a més redueix les desigualtats. En aquest sentit, també es vol garantir la gestió de l’aigua en context de sequera i millorar la qualitat de l’aire, un element que també garanteix l’equitat social.

Avançar en la implantació de l’economia circular, impulsar l’educació ambiental i fomentar la participació dels ens locals a la Xarxa també esdevenen objectius prioritaris per als municipis que s’han adherit a la declaració.

Terrassa aposta per abordar l’emergència climàtica
To Top