Terrassa

Operatiu a Terrassa contra una banda que robava joies a Alemanya

La Policía Nacional ha arrestat a Terrassa un membre de la banda

Moment de l'operatiu / CUERPO NACIONAL DE POLICÍA

Agents de la Policía Nacional han detingut dos membres d’una organització criminal, assentada a Espanya, especialitzada en el robatori d’empreses de paqueteria i repartiment de mercaderia de luxe. Als arrestats, un a Terrassa i un altre a Àustria, se’ls imputa la seva presumpta participació en cinc robatoris comesos a Alemanya entre 2022 i 2023.

Modus operandi

Els integrants de l’organització viatjaven junts a Alemanya on llogaven pisos vacacionals a través de diferents plataformes de viatges, a més de vehicles amb els quals cometrien els robatoris. Les estades en cada regió solien durar des de dies fins a dues setmanes.

Durant el dia, el grup visitava inicialment les botigues de luxe de les zones del centre de la ciutat i observava el trànsit de lliurament i recollida de paquets dels transportistes amb vehicles de repartiment; d’aquesta manera, identificaven objectius, especialment quan el conductor de la furgoneta de paqueteria abandonava la mateixa mentre entregava els paquets.

Una vegada localitzaven i es fixaven un objectiu, els membres de l’organització cometien el robatori. Primer, controlaven els moviments del repartidor; després, forçaven la porta de la furgoneta i carregaven el botí introduint-lo en bosses d’escombraries. Després del robatori abandonaven el lloc a peu fins arribar a un vehicle de lloguer que tenien preparat per a la fugida.

Ja en els pisos de lloguer en els quals s’allotjaven, empaquetaven la mercaderia sostreta, i l’enviaven a través d’empreses de paqueteria a adreces d’Espanya i França.

Més de 250.000 euros

El passat 23 de gener es va procedir a la detenció d’un dels membres de l’organització, sobre la base de l’Ordre Europea de Detenció i Lliurament emesa per les autoritats alemanyes. Es va poder escorcollar el domicili del detingut a Terrassa, recuperant-se un rellotge d’alta gamma, bosses de luxe i joies procedents dels robatoris comesos a Alemanya.

Segon detingut

Posteriorment, el passat 19 de febrer, en coordinació amb les autoritats policials austríaques, va ser detingut un altre membre de l’organització quan arribava a aquell país en avió

Als arrestats se’ls imputen cinc robatoris perpetrats a Alemanya amb aquesta tècnica entre 2022 i 2023, on es van sostreure més de 250.000 euros.

Un dels robatoris va ser comès a la ciutat alemanya de Munic el 2022. Els investigats van robar en una empresa de paqueteria 98 monedes d’or valorades en 172.088 euros. En aquest mateix any, a la ciutat de Erling, també van sostreure disset paquets que contenien monedes d’or i plata per valor de 48.480 euros.

To Top