Terrassa

Can Tusell no veu clar el projecte de nou pàrquing a Terrassa

L’AV considera que el pla per fer un gran aparcament a Béjar “parteix el barri”

El projecte contempla condicionar un aparcament de més de 300 places / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’associació veïnal de Can Tusell no veu clar el projecte de creació d’un gran aparcament de vehicles a l’aire lliure a l’avinguda de Béjar, un pla consensuat, en principi, per l’Ajuntament de Terrassa i l’associació veïnal de Sant Pere Nord per pal·liar la desaparició de llocs d’estacionament en el solar on es construeix el parc de la República. L’entitat de Can Tusell considera que la mesura “parteix el barri” i ha sol·licitat una reunió a tres bandes per arribar a un acord.

No sols parteix el barri: “Hi ha habitatges al costat i creiem que augmentarà la contaminació en la zona, perquè els vehicles hauran de donar més voltes. I creiem que la presència de cotxes estacionats suposarà un pol d’atracció per als robatoris”, apunta Cynthia Ramírez, la presidenta veïnal de Ca Tusell. Potser la solució, a banda d’una readaptació del projecte inicial, radica a habilitar places per aparcar al carrer de Provença o a l’avinguda del Vallès.

L’entitat considera que el projecte “parteix el barri” i demana una reunió amb l’Ajuntament i l’associació veïnal de Sant Pere Nord per arribar a un acord

“No ens decantem a priori per cap proposta, però volem reunir-nos i aconseguir un acord, i que se li expliqui als veïns”, assenyala Ramírez. I afegeix que l’avinguda de Béjar, sobretot quan arriba el temps estiuenc, es converteix en lloc de passeig que quedaria truncat per aquest aparcament. A més, si, malgrat la informació que es difongui prèviament, l’Ajuntament ha de retirar vehicles que estacionin en el sector quan la mesura es faci efectiva, “quantes grues faran falta per actuar?”.

Més de 300 places

L’associació de veïns de Sant Pere Nord es mostra favorable “a parlar-ne” per clarificar el projecte. Sobre la taula hi hauria una possible modificació del pla inicial que passaria per condicionar el pàrquing en un tram més limitat, només el corresponent a Sant Pere Nord, entre el carrer de Tarragona i l’avinguda del Vallès.

El disseny municipal planeja el condicionament de més de 300 places d’aparcament, en semibateria i en cordó, a l’avinguda de Béjar, entre la carretera de Matadepera i l’avinguda del Vallès; precisament, el tram on s’instal·la el mercadal ambulant els dimecres. Seria una mesura, amb obres de baix cost, a executar aquest any.

To Top