Terrassa

S’ha de millorar la seguretat al parc de Sant Jordi de Terrassa

Aprovat un projecte de més de 96.500 euros per a l’amfiteatre

L'amfiteatre va ser construït fa 55 anys

L’Ajuntament de Terrassa té un projecte de més de 96.500 euros per canviar portes i posar baranes al parc de Sant Jordi, entre altres actuacions per millorar l’accessibilitat de l’amfiteatre, adaptar-lo a la normativa de seguretat i optimitzar aquest equipament.

L’any passat es va afrontar la reforma de l’amfiteatre, però ara toca una remodelació no gaire menor: cal millorar l’accessibilitat del parc de Sant Jordi si es vol procurar una afluència segura a aquest escenari. L’Ajuntament ha aprovat un projecte de millora pressupostat en 96.555,58 euros que inclou la substitució de dues portes per altres amb obertura “antipànic”, l’obertura d’una altra, la instal·lació de baranes, la col·locació de dues escales metàl·liques i l’ampliació de la plataforma per a persones amb mobilitat reduïda.

Requisits normatius

L’amfiteatre no permet el volum d’espectadors necessari, “ni compleix els requisits normatius d’evacuació”, deixa clar el projecte, redactat per a un recinte de 2.030 metres quadrats de superfície, dels quals 280 metres corresponen a les graderies i 120, a l’escenari. La resta, a l’entorn enjardinat. Sota l’escenari se situen els vestidors, que ocupen 52 metres quadrats. L’aforament és de 644 espectadors, encara que el pla inicial, de 1969, era encabir-hi prop de 1.000.

L’amfiteatre no permet el volum d’espectadors necessari, “ni compleix els requisits normatius d’evacuació”, deixa clar el projecte

La instal·lació va ser objecte d’obres el 1988 per condicionar-lo com a escenari per a alguns actes de la Festa Major. I així va ser. No són pocs els terrassencs que recorden aquelles “nits golfes”, amb l’amfiteatre convertit en cabaret a l’aire lliure als anys 90.

El recinte va tornar a caure en l’oblit i la degradació, fins a la intervenció integral del 2023. Ara cal anar més enllà; Terrassa necessita espais per a activitats i s’imposa una optimització de l’amfiteatre, i la seva adaptació a la normativa. Els espais exteriors podrien encabir fins a 4.416 persones, però per qüestions de seguretat aquesta xifra s’haurà de reduir a 960 en total, incloses les 542 en les quals quedaria l’aforament de les graderies. El termini d’execució de les obres és de quatre mesos.

S’ha de millorar la seguretat al parc de Sant Jordi de Terrassa
To Top