Terrassa

Joan Salvador: “En cap cas un alumne es quedaria sense plaça”

El regidor d’Educació, Joan Salvador, apel·la a la calma davant d’unes dades que pertanyen a “un document que està encara per finalitzar”

Les dades de les preinscripcions a les escoles terrassenques pel curs 2024-2025 donaven a entendre que el nombre de sol·licituds havia superat l’oferta de places. En concret, 33 alumnes quedarien fora de les llistes segons aquest primer cribratge, que tal com informen des de l’Ajuntament de Terrassa, “en cap cas correspon a una llista definitiva”. El regidor d’Educació, Joan Salvador, apel·la a la calma: “Les dades analitzades provenen d’un document que està per finalitzar, volem transmetre un missatge de calma des del Servei”.

El regidor assegura que “en absolut cap alumne es quedaria sense plaça, la llei no ho contempla”. Si en un supòsit la quantitat d’alumnes superés el nombre de places disponibles, “s’augmentaria la ràtio de les classes -és a dir, el nombre d’alumnes per aula-”. Repartir aquests 33 alumnes entre els 89 centres de Terrassa “seria senzill i ni tan sols tensionaria les classes”, explica el regidor. Es reafirma en què encara estan treballant en les dades definitives, i que les llistes finals amb els alumnes admesos i les llistes d’espera no arribaran fins al proper 10 de juny.

Nous alumnes d’altres municipis

Joan Salvador avança que un dels factors que afavoreix el desajustament de les dades són els alumnes nouvinguts, aquells que no estaven contemplats a l’oferta de les preinscripcions: “Tenim constància de 32 casos d’alumnes d’altres municipis com Viladecavalls o Sant Cugat que el proper curs volen estudiar aquí”. Un altre factor determinant són les places de l’escola concertada. Les dades contemplen les places destinades a les noves incorporacions, però no les que queden buides després que alguns alumnes marxin. Per tant, “les dades no reflecteixen una oferta real”. Des del Servei afirmen que “no és bo fer comparatives amb anys anteriors, ja que el nombre d’alumnes varia amb els anys i les places es modifiquen segons les necessitats dels centres”.

Joan Salvador: “En cap cas un alumne es quedaria sense plaça”
To Top