Terrassa

Lluís Puig: “Somnio tornar a entrar caminant al ple del Parlament”

L’exconseller terrassenc confia tornar a Catalunya per prendre possessió de l’acta de diputat, en cas de ser elegit. Serà el número 13 de la llista de Junts + Puigdemont pel 12-M

L'esconseller terrassenc Lluís Puig, en una imatge d'arxiu

Havia demanat formar part de la llista de Junts a les properes eleccions del 12 de maig i hi serà. El terrassenc Lluís Puig serà el número 13 de la candidatura Junts + Puigdemont per Catalunya al Parlament per la circumscripció de Barcelona, després de l’aprovació divendres per part de l’executiva nacional del partit i la ratificació dissabte pel consell nacional de la formació. Se suma a un altre egarenc, l’exconseller de Territori Josep Rull, que serà el número 3 d’una llista que encapçala Carles Puigdemont.

El 2021, Puig va ser el número 9 de la llista de Junts per Catalunya (JxCat) a la circumscripció de Barcelona. Durant aquesta legislatura ha estat diputat des de l’exili i la Mesa li ha habilitat el vot telemàtic després que fos tombada la delegació de vot per part del Tribunal Constitucional. De cara a la pròxima legislatura espera poder treballar al Parlament in situ. “Segueixo tenint el somni de tornar a entrar caminant al ple del Parlament. La feina d’aquests tres anys, aguantant l’acta de diputat i participant telemàticament, m’agradaria poder-la fer en la futura legislatura presencialment”, exposa, alhora que destaca el seu desig de “recuperar els paisatges perduts, la gent, els carrers i les places i l’activitat de Terrassa“.

Així, en cas de resultar elegit, assegura que tornarà a Catalunya per prendre possessió de l’acta de diputat. Diu que podrà fer-ho “en el moment que el jutge instructor Pablo Llarena compleixi la llei d’amnistia, un cop sigui aprovada”. “Espero que sigui ràpid i àgil”, indica.

“Per molt que al Senat, el PP vulgui encallar-la fent discursos propagandístics, la llei s’aprovarà i els jutges hauran d’aplicar la llei”, diu

En aquest sentit, creu que l’aprovació de la llei d’amnistia és “evident”. “Per molt que al Senat, el PP vulgui encallar-la fent discursos propagandístics, la llei s’aprovarà i els jutges hauran d’aplicar la llei”. “Amb més agilitat o menys, l’acabaran aplicant”, diu.

En cas de tornar a la cambra catalana, avança que li agradaria seguir participant en la Comissió de Cultura, “com a tema prioritari per a mi que és”, però que s’adaptarà al que es decideixi.

Preguntat per les enquestes que donen la victòria al PSC i posen en dubte que l’independentisme pugui sumar majoria, assegura que els últims anys ha vist “tantes enquestes poc encertades”, que “la millor enquesta és la del 12 de maig a la nit”. Creu que Junts ha fet un esforç per incorporar joventut, talent i expertesa a les llistes i assenyala que percep “unes ganes, una energia en molta gent que davant de fer possible el retorn del president Puigdemont, crec que ens donarà la seva confiança”. “Espero, com a mínim, que vagi igual de bé que fa tres anys i si pot ser millor, millor”, apunta. “També és veritat que el 12 de maig hi haurà més llistes dites independentistes i no sé si es pot arribar a fragmentar molt el vot o com anirà això. En tot cas, espero que Junts, amb la figura del president Puigdemont, anirem bé”, expressa.

En aquesta línia, “Puigdemont ha dit que si és per ser investit president tornarà. Jo vaig marxar amb ell i si ell torna, jo estaré el seu costat, com ho estat els últims sis anys i mig”, assegura Puig.

El terrassenc té intenció de participar presencialment en els actes de campanya electoral que s’organitzin a la Catalunya Nord i en altres, de forma telemàtica. De fet, no descarta, “si s’ajunten diversos dies d’activitat”, instal·lar-se a la Catalunya Nord.

To Top