Un any més, Terrassa participa en una nova edició de la campanya “Let’s Clean Up Europe!“, que està impulsada per la Comissió Europea per tal de sensibilitzar la població sobre la quantitat de deixalles que es llencen de manera indiscriminada al medi natural (boscos, lleres de rius, platges…). En aquesta edició, s’han inscrit cinc centres educatius de la ciutat. Dels cursos de 5è i 6è de primària de les escoles Creixen, Martí i Lanaspa Giralt participaran 114 alumnes; i de l’Institut Escola Antoni Ubach i l’IES de Can Roca, uns 200. També hi prendran part un centenar de joves de tres entitats i associacions com són el grup de joves de l’Església Unida de Terrassa; els infants i joves del Consell Municipal de la infància i l’adolescència de Terrassa (CMIAT) i el col·lectiu Greenfluencers (La Vibria).
Els participants recolliran els residus abocats en vuit punts de la ciutat. Els primers que ho faran són el jovent de Greeninfuencers que a partir de dissabte retiraran brossa dels entorns de la zona de la subestació de Can Colomer. El 20 d’abril els membres del CMIAT actuaran en el camí dels Monjos i el divendres 10 de maig ho faran els infants i joves de l’escola Creixen (a l’Anella Verda, al voltant del Centre d’Informació Ambiental, CIAB, i a la zona boscosa del carrer del País Basc), de l’escola Martí (a l’àmbit del Torrent de les Monges) i la Lanaspa Giralt, al camí de Ca n’Amat de la Muntanya. L’Institut Escola Antoni Ubach ho farà a la zona del camí dels Monjos, amb el camp del Roure, mentre que l’IES de Can Roca recollirà brossa del tram més proper de la riera del Palau.
La campanya “Let’s Clean Up Europe!” se celebra enguany entre els dies 10 i 12 de maig i, els col·lectius i particulars inscrits participen en les diferents accions programades. Majoritàriament, consisteixen a seguir el recorregut prèviament marcat perquè els participants recullin les deixalles que troben al seu pas. Després les separen per tipologies per facilitar, així, el seu reciclatge. Al final de la jornada, els voluntaris calculen el volum de residus retirats i els pesen. Els organitzadors de cada acció disposen d’uns qüestionaris de valoració, on han de registrar les dades relatives a la quantitat de residus recollida, a la tipologia de les deixalles i a la participació; una informació que després lliuren a l’Agència de Residus de Catalunya.