Terrassa

Samantha Hudson i La Queency, a la segona edició de “Baumann Connexions”

El servei de Joventut de l’Ajuntament de Terrassa organitza la jornada “Diàlegs sobre cohesió social i territori”, que abordarà els eixos de
desigualtat dels joves a les ciutats

L'artista terrassenca La Queency tancarà la jornada amb una actuació / Arxiu DT

El Teatre Principal de Terrassa acollirà el pròxim 25 d’abril una jornada programada pel servei municipal de Joventut que abordarà els eixos de desigualtat dels joves a les ciutats i comptarà amb la participació de Samantha Hudson i La Queency. La sessió porta per títol “Diàlegs sobre cohesió social i territori” i forma part del cicle “Baumann Connexions”, una activitat anual “pensada per a compartir coneixements i connectar persones”, explica l’Ajuntament de Terrassa.

El cicle va començar l’any 2023 amb un diàleg sobre emancipació, i tindrà continuïtat fins al 2025. L’objectiu és oferir al jovent, als professionals i a la ciutadania en general el coneixement dels tres àmbits que conformen el Pla Local de Joventut de Terrassa 2022-2026 “d’una manera dinàmica i amena, a partir de la referència de bones pràctiques i experiències interessants”.

Aquesta segona edició, que està organitzada conjuntament amb l’Equip d’Acció Comunitària Inclusiva de Serveis Socials, se centrarà en com afecten les desigualtats per gènere, classe o origen als joves dels diferents barris i territoris d’una mateixa ciutat. “La finalitat és crear un espai on dialogar sobre quines estratègies dur a terme perquè la ciutat sigui realment un espai de convivència on es reconeguin les diferents formes de vida i on es puguin evitar les desigualtats per motiu de classe, origen, gènere, orientació sexual, capacitats o edat”, indiquen fonts municipals. L’acte vol també servir com a plataforma per a desenvolupar propostes que lluitin contra aquestes desigualtats des de l’acció socioeducativa i comunitària.

Marina Salvador, periodista i col·laboradora del Diari de Terrassa i del programa El Submarí, de la Ràdio Municipal de Terrassa, moderarà la jornada, que serà gratuïta i oberta a tothom.

Durant el matí, de les 9 a les 14 hores hi haurà un diàleg inaugural amb referents i professionals vinculats a l’acció comunitària, la transformació i la innovació social. Hi participaran Elena Aycart, educadora i coordinadora del Programa d’Intervenció Socioeducativa en Medi Obert d’Irun i professora de la Universitat de Deusto; Sònia Herrera, docent universitària, investigadora i especialista en estudis feministes, i Héctor Colunga, formador i facilitador social, líder de l’entitat Mar de Niebla i de projectes com “Vente pa’ ka” i “Esfera”, de la Fundació Marianao.

La sessió de la tarda, de les 16.30 a les 19 hores, començarà amb una entrevista a l’artista, cantant i activista Samantha Hudson, premiada pel Ministeri d’Igualtat el 2022 amb el “Reconeixement Arcoíris” per la seva “capacitat crítica per remoure consciències” i com a “referent de llibertat i fortalesa de tota la joventut que no se sent reflectida en la normativitat sexual”. També hi haurà un espai de diàleg per a compartir experiències entre col·lectius de joves de diferents ciutats com Barcelona, el Prat de Llobregat i Terrassa.

La jornada es tancarà amb una sessió de DJs de l’Institut d’Educació Secundària Santa Eulàlia i l’actuació de La Queency, cantant i fundadora del Col·lectiu de Dones Artistes i del segell discogràfic independent “El Pecado”.

L’entitat sense afany de lucre La Natural Coopmunicació realitzarà un relat il·lustrat, que reflectirà el desenvolupament de totes les activitats i es publicarà al web de Joventut un cop finalitzat l’esdeveniment.

To Top