Terrassa

Una grua al pont de Sant Pere de Terrassa

Els vianants ja no podran passar pel viaducte a partir del 9 d’abril

La grua, aquest dimarts al matí / LLUÍS CLOTET

La primera fase dels treballs de rehabilitació avancen. El pròxim 9 d’abril es tancarà el pas de vianants pel pont de Sant Pere, a Terrassa, on aquest dimarts hi ha treballat una grua de grans dimensions.

El contrast entre l’horitzontalitat del viaducte històric, la seva sobrietat pètria, i la verticalitat del braç de la màquina era impactant. Una grua s’ha incorporat aquest dimarts a les obres de rehabilitació del pont de Sant Pere per retirar arbratge del parc de Vallparadís.

Els treballs de retirada de vegetació formen part de la primera fase de la restauració del pont i el mur adjacent, un procés que es va iniciar oficialment el 18 de març, tot i que amb la col·locació de tanques de delimitació, i que a partir del 9 d’abril implicarà el tancament del pas de vianants pel pont.

Els operaris han tallat vegetació al parc de Vallparadís / LLUÍS CLOTET

Aquesta restricció obligarà els centenars de persones que cada dia fan ús d’aquest pont que salva el parc de Vallparadís i connecta el nord i el centre i el sud de la ciutat a cercar itineraris alternatius, sigui pel parc o per carrers com el del Mas Adei.

Dos tancaments

L’Ajuntament afirma que intentarà escurçar els terminis de tancament, però la primera previsió indica que la restricció tindrà una durada aproximada de vuit setmanes. Això, en una primera etapa. En principi, n’arribarà una altra amb tancament de pas: serà entre principis de juliol i mitjan octubre.

/ LLUÍS CLOTET

El projecte “de rehabilitació del pont de Sant Pere, consolidació i enjardinament del mur adjacent” va ser aprovat de manera definitiva el novembre del 2022. Ha estat inclòs en els fons europeus Next Generation 2 i preveu una inversió total, tant en la restauració com en la millora de l’accessibilitat, d’1.240.418,89 euros. El procés global de rehabilitació, consolidació i enjardinament del mur adjacent durarà uns nou mesos. El pont, del segle XVII, presenta diverses patologies, algunes detectades ja en un estudi efectuat l’any 1995.

To Top