Nacho Abia ha assumit oficialment aquesta setmana el càrrec de conseller delegat de Grifols. La farmacèutica amb seu a Sant Cugat del Vallès ha formalitzat els canvis en la gestió que va anunciar a principis de febrer, després de l’escàndol de l’informe de Gotham City.
La multinacional comença ara un “període de transició“. Raimon Grifols i Víctor Grifols han transferit les seves respectives responsabilitats com a “chief corporate officer” (director corporatiu) i “chief operating officer” (director d’operacions) des de l’1 d’abril, però continuaran a la companyia com a assessors fins al 31 de maig.
“És un privilegi poder servir aquesta gran companyia i ajudar-la a entrar en la seva pròxima era de creixement sostenible, seguint el camí dels meus predecessors”, ha dit Abia en un comunicat difós aquest dimarts per Grifols. Thomas Glanzmann, que fins ara compaginava els càrrecs de president executiu i CEO, passa a ser només president executiu.
El nou conseller delegat de Grifols s’ha marcat com a prioritats “continuar accelerant el creixement, millorar l’excel·lència operativa i continuar executant el pla de despalanquejament de la companyia”, així com continuar “reduint la complexitat de les operacions i millorant la claredat“.
“Amb uns sòlids fonamentals, gran talent i destacada capacitat innovadora, no tinc cap dubte que Grifols té un futur brillant per davant”, afegeix en el comunicat Abia, que reportarà a Thomas Glanzmann.
Amb la incorporació d’Abia, culmina un procés de canvi de govern corporatiu en la multinacional que es va iniciar el 2022 amb l’objectiu de separar la propietat de la gestió de la companyia.
Nacho Abia, un directiu procedent de la companyia mèdica japonesa Olympus Corporation, agafa les regnes de la multinacional després de gairebé tres mesos de tsunami borsari, arran de la publicació d’un informe del fons baixista Gotham City Research que qüestionava els comptes de la companyia i l’acusava de reduir artificialment el seu endeutament.
Gotham va posar l’accent en la falta de separació en alguns aspectes entre la propietat de la companyia -controlada en un 30% per la família Grífols- i la gestió de la multinacional.