Comarca

Més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers de Rubí

Incrementar l’eficiència i resiliència de les xarxes del cicle de l’aigua com a objectiu del projecte

L’Ajuntament de Rubí i Agbar inicien el projecte de renovació del clavegueram de dos carrers amb nom de músic. La xarxa de 820 metres de canonada dels carrers Bach i Beethoven recull les aigües pluvials procedents d’embornals i d’escomeses de naus industrials i oficines.

Amb la renovació, s’augmentarà la capacitat hidràulica de la xarxa i es millorarà la seva eficiència. En aquest sentit, l’alcadessa de Rubí, Ana María Martínez, assegura: “La millora de la xarxa de clavegueram és un esforç continuat per a l’actual equip de govern”. “Suposarà una millora de l’estat estructural dels col·lectors, així com la seva capacitat de recollida d’aigües pluvials” emfatitza Martínez. I és que el diàmetre de la canonada del clavegueram passarà de tenir una mida variable d’entre 300 i 600 milímetres a una d’entre 400 i 1.000 milímetres. 

Cal tenir en compte que el projecte de millora es durà a terme amb materials reciclats que evitaran la generació de nous residus. La inversió serà de més d’un milió d’euros i el termini d’execució de les accions de renovació començarà el 8 d’abril i finalitzarà 35 setmanes més tard (a principis de desembre). Andrés Medrano, regidor de Sotenibilitat i Medi, ha comentat que aquesta actuació dota a la xarxa de clavegueram de “capacitat per assumir increments de cabal relacionats amb noves activitats industrials” i destaca la importància de l’increment de “capacitat de la xarxa per suportar aportacions sobtades per fortes pluges, fent Rubí més resilient davant els reptes del canvi climàtic”.

Per la seva banda, el gerent territorial d’Agbar, Josep Maria Montserrat, explica: “Treballem conjuntament amb l’Ajuntament per fer més eficient el servei i adaptar les instal·lacions a aquest context d’emergència climàtica, que es fa evident en la situació de sequera que estem vivint”. 

Aquest projecte de renovació del clavegueram permet avançar en l’assoliment dels Objectius de Desenvolupament Sostenible en matèria d’aigües i sanejament. A més, l’Ajuntament ja ha iniciat les obres d’asfaltatge al carrer Londres. Pel que fa a l’asfaltatge del carrer Bach, es realitzarà quan finalitzin les obres de renovació del clavegueram. 

Més d’un milió d’euros per renovar el clavegueram de dos carrers de Rubí
To Top