Cultura i Espectacles

43è Festival de Jazz: Punt i principi de viure sense tu

Ambient a la pista central de la Nova Jazz Cava / LLUÍS CLOTET

Certament, la 43ena edició del Festival Jazz Terrassa es va cloure el divendres abans que comencés la Setmana Santa. “Dolça besa, té gust que ja s’acaba”, que cantaven els mallorquins Antònia Font. L’afició jazzística es demana què fer, ara. “Punt i principi, de viure sense tu”. Sense un festival que estructurava un mes de març intenset: 60 concerts en tres setmanes.

Però aquest adeu al festival, també permet dibuixar un nou punt i principi. Que en aquest cas, es materialitza en els concerts primaverals que ressituaran el jazz en la nostra agenda. I és que l’agenda del mes d’abril a la Nova Jazz Cava presenta visites suggerents com la de Matthias Van Den Brande, arribat de l’escena dels Països Baixos. En el debut a la sala del passatge Tete Montoliu, el jove i aclamat saxofonista presenta el seu actual projecte en formació de trio, sense base harmònica a l’estil Sonny Rollins, acompanyat de Tijs Klaassen i Wouter Kühne.

A més a més, torna un vell amic de la casa. El vocalista català Jordi Rabascall presenta el seu nou projecte Jazz Mediterrani en formació de sextet, una banda eclèctica amb seu al Montseny. “Phanerozoic”, el nou àlbum del músic de Blanes Héctor Floría, sonarà al club egarenc. Editat pel segell The Changes el treball recull un compendi de temes originals inspirats en la Grècia clàssica.

El saxofonista Matthias Van Den Brande / Victoriano Moreno

Per la seva banda el trompetista Fèlix Rossy ofereix el seu sextet més internacional on destaca especialmente la presencia del tenor Ben Salomon. Un bon grapat de temes originals i algún que altre estàndard conformen el repertori.

Curtcircuit 2024

L’edició 2024 del Curtcircuit organitzat per l’ASACC recala enguany, per primera vegada, a la Nova Jazz Cava amb el nou projecte de la compositora i teclista del Maresme Meritxell Neddermann. “Suelta” és el títol del seu nou àlbum on la Clàssica, el Jazz, el Funk i els ritmes Indie es conjuguen en un singular i personal discurs.

Ritme & Soul Festival

El Ritme & Soul Festival proposa tres bandes per a una nit de Festival! Rock-A-FondiansWax & Boogie i Mighty Megatons son els protagonistes de la marató de ritme i diversió amb una programació on la música negra n’és el principal reclam.

Esperits impregnats a les parets

Homenatge a Pep Figueras 

Pep Figueras (1954-2023) serà present de nou a la Nova Jazz Cava. Guitarrista i cantant de blues, va participar en diversos concerts organitzats per Jazz Terrassa. Prop d’una trentena d’actuacions que iniciava l’any 1997 amb Green Fingers fins la seva darrera participació el 2014 amb el seu projecte The Big Band Blues. Un estol de músics, companys d’escenari i amics, tocaran per recordar Figueras al que Jazz Terrassa dedicava la proppassada edició del Festival.

Dia Internacional del Jazz

El punt i final musical del mes commemora el “Dia Internacional del Jazz” amb una proposta singular de Jazz Groove encapçalada pel músic terrassenc Guim Balasch i el baixista Tito Bonacera.

Nou horari de les Jam Sessions

A partir del mes d’abril i fins a la cloenda de la Temporada Estable el juliol vinent, les clàssiques Jam Session dels dijous inicien concert a les 22h. Aquest més amb el lideratge del saxofonista sabadellenc Carles Pineda, la pianista i cantant Zazu Oses, els Dalton Quintet i a proposta del Taller de Músics-ESEM el trio del guitarrista Massimiliano Biondi.

43è Festival de Jazz: Punt i principi de viure sense tu
To Top