Terrassa

Les feines que permeten jubilar-te als 60 anys sense perdre part de la pensió

Són professions amb una taxa de mortalitat més gran o de perilloses

La jubilació és aquell moment que espera tot treballador, el qual ha estat bastants anys treballant dia a dia, per a poder descansar i gaudir de la vida.  L’edat de jubilació a l’Estat està fixada als 66 anys i sis mesos si s’han cotitzat menys de 38 anys, i en 65 anys si se n’han cotitzat 38 o més. Tot i això, hi ha algunes professions que poden accedir a una jubilació anticipada a partir dels 60 anys sense perdre part de la pensió.

Es tracta, tal com detalla la Seguretat Social, dels grups o activitats professionals els treballs de les quals siguin de “naturalesa excepcionalment perillosatòxica insalubre i acusin elevats índexs de morbiditat mortalitat“.

  • Treballadors inclosos en l’Estatut Miner.
  • Personal de vol de treballs aeris: En aquesta categoria es troben els tripulants tècnics de vol, inclosos en l’Ordenança Laboral per al personal de les companyies de treballs aeris.
  • Treballadors ferroviaris: l’edat mínima exigida a cada moment es reduirà en un temps igual al nombre d’anys que resulti d’aplicar el coeficient que correspongui.
  • Artistes: Els cantants, ballarins i trapezistes podran jubilar-se anticipadament, a partir dels 60 anys, sense necessitat d’aplicar coeficients reductors.
  • Professionals taurins: Els matadors de toros podran jubilar-se als 55 anys, mentre que els “puntilleros” podran fer-ho a partir dels 60 anys.
  • Bombers: Per a calcular la seva edat anticipada de jubilació s’aplicarà el coeficient reductor del 0,20 i, en cap cas, podrà ser inferior als 60 anys o als 59.
  • Ertzaintza i Mossos d’Esquadra: En cap cas l’edat podrà ser inferior als 60 anys o a la de 59 anys, sempre que s’acreditin 35 anys o més d’activitat efectiva.
  • Policies locals: L’edat de jubilació es reduirà en un període equivalent al que resulti d’aplicar el coeficient reductor del 0,20 als anys treballats.
  • Policia foral de Navarra: S’aplicarà el coeficient reductor del 0,20 als anys treballats com a policia foral de Navarra per a reduir l’edat d’accés a la pensió de jubilació, que en cap cas podrà ser inferior als 60 anys.

Totes aquestes professions podran veure avançada la seva jubilació. Això sí, amb un requisit: l’interessat ha d’accedir-hi sempre amb edat superior als 52 anys. “L’aplicació dels coeficients reductors no pot donar lloc a accedir a la pensió de jubilació per sota dels 52 anys”, assegura la Seguretat Social.

To Top