Esports

Abordar l’esport des de diferents perspectives

El Servei d’Esports de l’Ajuntament organitza el cicle “Parlem d’Esport”, que consistirà en diferents xerrades relacionades amb l’esport des de diferents perspectives

L’aixecadora Lydia Valentín serà una de les participants a la primera xerrada

El proper dijous 11 d’abril, el Servei d’Esports de l’Ajuntament de Terrassa organitza la primera d’un cicle de xerrades relacionades amb l’esport des de diferents perspectives. L’objectiu del cicle, anomenat “Parlem d’Esport” és visualitzar, debatre i exposar diversos temes de l’actualitat esportiva exposats a través d’experiències en primera persona d’esportistes o professionals experts en la matèria tractada.

La primera xerrada porta per títol “Obrint camí en els esports masculinitzats” i comptarà amb la participació de l’aixecadora Lydia Valentín, de la pilot Laia Sanz i de la futbolista Marta Corredera. Aquest acte tindrà lloc l’11 d’abril a les 18.30 hores a la Casa de l’Esport. La finalitat de la xerrada és donar visibilitat a tot el camí recorregut per dones que han aconseguit grans gestes en esports amb més tendència de participació masculina.

Esport i societat

El cicle “Parlem d’Esport” consistirà en un mínim de tres o quatre xerrades que es faran durant aquest any 2024. Amb aquestes xerrades, l’Ajuntament de Terrassa vol abordar la temàtica esportiva amb una perspectiva de 360 graus i vinculant els esports amb aspectes socials, de salut i que afecten el dia a dia de les persones. Així, a la primera xerrada, les protagonistes seran dones que han obert camí en disciplines esportives molt masculinitzades i que estan jugant un paper molt important com a referents i models a seguir en la lluita per aconseguir el reconeixement que es mereix l’esport femení.

El cicle s’emmarca en una de les actuacions previstes del Programa de Govern municipal, concretament: “Organitzar cicles de tallers i taules rodones per tractar temes esportius d’interès, olimpisme, dona, hàbits saludables, noves tendències…”.

La primera xerrada, que se celebrarà a la Casa de l’Esport, estarà moderada per Carme Barceló. Actualment, la periodista esportiva barcelonina debat en el programa de El Chiringuito i escriu al diari Sport i a la Revista Woman, entre altres.

To Top