Terrassa

Govern i PSC acorden revisar a l’alça les multes per omplir les piscines

Les llicències per a noves piscines no se suspenen, com proposaven els socialistes, però l’executiu municipal estudiarà augmentar les multes perquè tinguin efecte dissuasori

Els regidors socialistes javier Garcia i Marc Armengol. Aquest darrer ha negociat la moció sobre les piscines presentada pel PSC / Nebridi Aróztegui

El de març ha estat un ple intens en el debat polític.La zona de baixes emissions, les sancions per omplir les piscines i el problema de la multireincidència delictiva han protagonitzar una sessió que ha estat marcada pel clima preelectoral -la ultradreta de Vox ha extremat el seu discurs-, cosa que no ha impedit que govern i oposició tanquin acords.

És el cas de la proposta presentada pel grup del Partit dels Socialistes de Catalunya demanant la suspensió de les llicències a noves piscines. Els socialistes volien paralitzar la consrucció de nous  espais de bany en l’actual context d’emergència per sequera, però finalment  han transaccionat el text amb l’executiu, que s’ha compromès a “revisar les infraccions i les sancions als propietaris que omplin la seva piscina – ha explicat el regidor socialista Marc Armengol-. Actualment, saltar-se-la prohibició comporta multa de 700 euros. És poc dissuasòria perquè entre deu veïns toquen a 70 euros”.

La revisió serà per incrementar les multes. La suspensió de llicències queda descartada, ha explicat Armengol, donat “que podria aturar projectes de major envergadura”, com ara promocions de nous habitatges a la ciutat. La moció també acorda estudiar mesures “per minimitzar l’impacte ambiental de les piscines” a la ciutat.

L’alcalde Jordi Ballart, acompanyat de membres de l’equip de govern al Saló de Sessions de l’Ajuntament / Nebridi Aróztegui

La multireincidència

El problema de la multireincidència delictiva a Terrassa ha arribat al ple en forma d’acord de junta de portaveus – només s’ha donat lectura-, i ha tornat al debat en el torn de rèplica a la moció presentada per Vox sobre la seguretat a la ciutat. La intervenció de la ultradreta, que ha associat immigració i delinqüència- ha indignat els grups municipals, que han rebutjat el discurs xenòfob i marcadament electoralista de la formació.

Els partits han volgut portar el debat al terreny estricte de la reincidència delictiva. “Tenim un problema greu -ha admès Patrícia Reche, regidora de Seguretat-. Els detinguts queden en llibertat i els judicis, que s’haurien de celebrar en 15 dies, es retarden 3 anys”. La lentitud de la justícia fa que la reiteració delictiva no consti per manca de sentències que la acreditin legalment. Els partits han demanar més recursos judicials i més oficines penals per atendre un fenomen que genera sensació d’impunitat entre els delinqüents, “un clima d’inseguretat ciutadana i alimenta el discurs de la por de la ultradreta”.

A Terrassa, ha recordat Reche, “entre 20 i 30 persones protagonitzen la majoria de les multireincidències delictives. Són persones immigrants i també d’aquí”, ha volgut deixar clar la regidora.

Platós i baixes emissions

Tal com s’esperava, el ple va aprovar definitivament ahir l’ordenança de la zona de baixes amissions, la liquidació econòmica amb la concessionària Mina, que serà de 3 milions d’euros, i va donar una bona notícia en el torn de precs i preguntes.

A petició del socialista Adrián Sánchez, la regidora del Parc Audiovisual de Catalunya (PAC), Rosa Boladeras, va explicar que el fet que s’hagit frustrat els pressupostos de la Generalitat i de l’Estat no afectarà la construcció dels dos nous platós del complex de l’Hospital del Tòrax.

“No perillen perquè els diners de l’Estat ja han estat transferits a la Generalitat”, ha informat Boladeras. El Govern central s’havia compromès a aportar 10 milions d’euros per a construir un nou plató de 2.300 m² i un segon de 1.500 m² que obriran les portes del PAC a les grans produccions. Els nous platós “han d’estar construïts el 2026”.

Multes fins a 3.000 euros per omplir la piscina

To Top