Festa Major

Stay Homas i Figa Flawas, a la Festa Major de Terrassa

La compositora Gemma Humet oferirà un concert davant de la Seu d’Ègara

Stay Homas, en una imatge promocional

“No vull baixar”, “La platja”, “La nòria”, potser també “Les Merdes”, sonaran al parc de Vallparadís, en directe. Stay Homas: del terrat que va donar a llum el seu llançament a la fama durant el confinament pandèmic, a Terrassa. El trio autor de “Xinu xanu” esdevindrà un dels reclams estelars del programa de la Festa Major 2024 de Terrassa, segons ha transcendit. Però no serà l’única bomba del cartell d’enguany: també actuaran a la festa gran de la ciutat els Figa Flawas, el popular duo de Valls. I més: la nostra Gemma Humet.

L’Ajuntament perfila encara detalls del programa i dels emplaçaments dels actes. No és secreta la intenció de prescindir progressivament de l’escenari del parc dels Catalans per a concerts multitudinaris. De fet, l’any passat només va acollir un gran recital. Davant aquesta previsible limitació, tot apunta al fet que tant els Stay Homas com els Figa Flawas desgranaran els seus grans èxits, forjats sobretot en les xarxes socials, a l’Espai Vela del parc de Vallparadís.

Els primers segurament hi actuaran el diumenge, 30 de juny. La informació a la qual ha tingut accés el Diari de Terrassa indica que els Figa Flawas hi tocarien a la mateixa jornada, un darrere l’altre, com es va programar l’any passat amb Triquell i Lildami en un vespre trepidant a la zona del Jove.

El duo Figa Flawas

El trompetista i cantant Klaus Stroink, el trombonista (i veu) Guillem Boltó i el baixista Rai Benet van començar a tocar el cel de l’èxit precisament quan l’infern del confinament, a la primavera de fa quatre anys, mantenia els carrers buits. El nom del grup ja és una derivació de l’expressió en anglès “stay home”; és a dir, “queda’t a casa”. I els tres músics, a prop del cel, al terrat del pis que compartien a l’Eixample barcelonès, van començar a enregistrar vídeos amb cançons d’amable barreja de pop, bossanova, tocs de rumba, de tot una mica amb parenceries vocals de vellut, que penjaven a les xarxes i que van fer companyia a milions de persones amb temes interpretats pel trio però també amb cameos d’artistes tan coneguts com Macaco, Manu Chao, Sílvia Pérez Cruz o Pablo Alborán. L’èxit dels Stay Homas amb les seves “Confination songs” múltiples va ser tan fulgurant que les entrades per al seu primer concert postconfinament, el 31 de juliol del 2020, es van exhaurir en deu minuts.

Gratuïts

Pel que ha pogut saber aquest diari, a la propera Festa Major de Terrassa els espectadors no hauran de pagar per veure els Stay Homas. Tampoc per assistir a l’actuació dels Figa Flawas, una altra proposta catalana, aquesta en forma de duo (Pep Velasco i Xavier Cartanyà), que va néixer el 2020 però va aconseguir l’exit popular una mica més tard. Els autors de “La calçotada”, disc posat al mercat aquest 2024, ompliran l’Espai Vela amb la seva aposta singular de pop amb música urbana i un reggaeton nostrat, per dir quelcom d’aquests joves de Valls que, en realitat, són difícilment classificables.

Gemma Humet, en un concert a Terrassa, la seva ciutat / LLUÍS CLOTET

Per a dimarts de Festa Major, el 2 de juliol, s’ha previst la presència de la terrassenca Gemma Humet, veu dolça, piano íntim, a la plaça del Rector Homs, davant de la Seu d’Ègara. L’autora d’obres com “Rere tot aquest fum” o “Encara” presentarà el seu directe, anomenat “Miralls”, sola, davant del teclat, sense additius superflus. A la Festa Major 2024 hi haurà més artistes locals. Alguns seran talents emergents. D’altres, consagrats, com és el cas del cantautor, escriptor i compositor Miquel Pujadó. D¡’altra banda, una comissió estudia possibles canvis als protocols de la festa.

To Top