Terrassa

Més seguretat viària a Poble Nou de Terrassa

L’Ajuntament instal·larà dos semàfors més a la carretera de Rellinars

En aquest tram es posarà un altre semàfor, aquest cop de baixada / ALBERTO TALLÓN

L’Ajuntament de Terrassa posarà més semàfors a la carretera de Rellinars, als voltants de la plaça de la Cultura, per reforçar la seguretat de les persones que travessen aquesta via. El servei de Mobilitat dona resposta així a demandes veïnals després de confirmar els dèficits en la protecció dels vianants en aquest sector de Poble Nou-Zona Esportiva. Els nous dispositius es col·locaran segurament aquesta primavera.

El 7 de febrer, l’associació veïnal de Poble Nou-Zona Esportiva va registrar una instància a l’àrea de Mobilitat per traslladar-li les “queixes i neguits” dels veïns per la inseguretat viària a la carretera de Rellinars. En concret, la demanda al·ludia al semàfor situat en sentit sud abans d’arribar a la plaça de la Cultura.

Massa distància

La circulació es tornava perillosa i l’entitat explicava el perquè: quan la fase semafòrica es posava en ambre, molts conductors acceleraven els seus vehicles per travessar l’encreuament. Com que la distància entre aquest semàfor (a la intersecció amb el carrer del Marquès de Comillas) fins al pas zebra situat davant de la plaça de la Cultura és llarg, el semàfor de vianants situat en aquest segon punt ja es posava en verd. Cotxes a gran velocitat, vianants creuant confiats… una conjunció d’alt risc. Dies abans del registre de la instància, hi havia tingut lloc un atropellament. L’associació sol·licitava la revisió de fases semafòriques, ampliant o reduint-les segons convingués.

Després va eixamplar la seva petició demanant també una zona d’aparcament de motocicletes en el mateix lloc. L’objectiu era doble: tenir més reserves d’estacionament de vehicles de dues rodes i oferir més àmbit de visibilitat als vianants per a travessar la carretera.

La mesura per reduir el risc d’atropellaments consisteix a instal·lar un semàfor de baixada i un altre en sentit nord; n’hi haurà dos per sentit a l’alçada de la plaça de la Cultura, quan ara només n’hi ha un

En principi, aquesta àrea d’aparcament resta, si més no, pendent. L’altra mesura sí que serà una realitat. L’Ajuntament de Terrassa es va posar a la feina i en uns dies reforçarà la senyalització semafòrica en aquest tram conflictiu.

Carretera de Rellinars, a l’alçada de la plaça de la Cultura / ALBERTO TALLÓN

L’àrea de Mobilitat no considera aquest punt concret (carretera de Rellinars amb plaça de la Cultura) un punt negre, perquè des del punt de vista tècnic no ho és: un punt negre és aquell en el qual es registren tres o més accidents de trànsit amb víctimes a l’any, i no era precisament el cas. Tot i això, el 18 de gener, un nen va resultar ferit en ser atropellat per un turisme que baixava en sentit avinguda de l’Abat Marcet davant de la plaça. Pocs dies després, el 21 de gener, una topada amb un turisme va deixar un ciclista ferit a pocs metres, a la intersecció de la carretera de Rellinars amb el carrer de la Salut, un encreuament regulat per un senyal d’estop.

Els primers canvis

A la confluència de la carretera amb Marquès de Comillas hi ha un semàfor, només de baixada. La cruïlla és complicada, amb accessos al carrer de Monistrol i el del Marquès de Comillas. De pujada també hi ha un sol grup semafòric, poc després de la plaça, a l’alçada del carrer de l’Escultor Blay.

L’àrea de Mobilitat ha constatat que calen canvis en la zona. De moment, ha modificat la freqüència semafòrica en set segons. El canvi determinant, però, és de caire estructural. La mesura a adoptar passa per aprofitar les estructures semafòriques ja instal·lades i col·locar dos nous semàfors: un de baixada a la plaça de la Cultura, on només n’hi ha ara un en sentit ascendent, i un altre de pujada, una mica més amunt, on actualment sols existeix el de baixada, just a la cantonada amb Marquès de Comillas.

To Top