Terrassa

Albert Pérez: “Hem de començar amb calma perquè els castells més grans puguin arribar”

El nou cap de colla destaca la importància de millorar pas a pas i consolidar els pisos de dalt amb una canalla més confiada

Albert Pérez ha estat escollit cap de colla de Minyons de Terrassa en l’assemblea que va tenir lloc dilluns al vespre. La seva candidatura va ser escollida per 95 vots a favor, dos en contra i sis vots en blanc. El nou cap de colla destaca la importància de millorar pas a pas, consolidar els pisos de dalt amb una canalla més confiada i expressa la seva voluntat per millorar la situació de la colla

Després d’haver estat cap de colla a les temporades 2012 i 2016, per què vas decidir tornar a presentar-te al càrrec aquesta temporada? Això vull explicar-ho bé. En un primer moment, presentar-me no era la meva principal prioritat. Tot i això, s’han donat tots els condicionants adequats perquè pugui fer-ho, Hem pogut conformar un molt bon equip de tècnica. Sabíem que en faltava un i l’hem aconseguit. A més, no hi havia cap altra candidatura. És per això que hem iniciat mandat amb la temporada ja començada. Per a mi també ha estat molt important l’empenta de la família, que m’ha animat i m’ha fet decidir a fer el pas.

Quines necessitats identifiques a la colla pel que fa al treball de la tècnica? Jo ja vaig formar part de l’equip de tècnica de l’any passat, tot i que ho vaig fer amb un càrrec diferent. Per això, conec molt bé la situació de la colla i conec les seves necessitats. Aquesta temporada hem de començar amb calma perquè els castells més grans puguin arribar. La pandèmia ens va afectar molt i les restriccions ens van prendre dos anys. Per això, ara cal treballar, sobretot, els pisos de dalt amb la canalla. És molt important renovar poms de dalt i canalla. Hem d’acabar de polir aquests últims pisos i consolidar els castells de 8 per seguir avançant. Esperem poder-ho fer en el segon tram de la temporada.

De quina manera treballareu per millorar i suplir aquestes necessitats? Com vaig dir a l’assemblea, tots hem de fer un passet endavant. Hem de fer molts assajos. Necessitem molta gent i assajar molt. Hi ha d’haver molt compromís per part de tota la colla. Hem d’acabar de polir les situacions dels nens i han d’assajar molt. Els més petits han d’agafar confiança. Han de consolidar els castells més bàsics i anar avançant. Cal tenir en compte que la pandèmia ens ha fet perdre dos anys. Els nens de la canalla han de millorar molt. Tenim nens petits de 6 i 7 anys que han de madurar encara. Es tracta d’un procés natural que hem de fer no només nosaltres sinó totes les colles castelleres. Però en el nostre cas, venint d’on venim, especialment.

Estem veient que, de moment, heu portat castells de 7 a plaça. Amb la incorporació d’aquesta nova tècnica i la propera inauguració del local de Cal Reig, com us plantegeu la temporada? Primerament, durant el mes d’abril volem consolidar els castells de 8, els bàsics: 3 de 8 i 4 de 8. Quan els tinguem consolidats, passarem als de 8 i mig. I després, farem els castells de 9, però encara no sabem quan serà. Després d’aquests dos anys de mandat, haurem de deixar la colla perfecta. La preparació de la tècnica és un procés obert que no para mai. Hem de deixar les coses preparades. Personalment, crec que l’objectiu de tot cap de colla o persona amb responsabilitat dins d’una colla és deixar la colla millor del que l’hem trobat.

Pel que fa als castells, quins reptes es presenten per a la colla? Quins castells us agradaria assolir aquesta temporada? Seran possibles els castells de gamma extra? I els castells de 10? Des del meu punt de vista, els castells superiors no són un objectiu en si, sinó una conseqüència de la feina ben feta. Quan arribem al segon tram de la temporada, veurem on estem i decidirem. Els castells de gamma extra arriben quan arriben. Altres anys sí que havia dit que podríem fer castells de 10, perquè veníem d’una temporada on n’havíem assolit i creia que la colla podia seguir fent-los, però aquest any estem en un altre punt.

Aquest any, la colla de Minyons de Terrassa no ha estat convidada a la diada de Sant Fèlix. Què en penses d’això? A mi, personalment, no m’agrada no poder anar a la Diada de Sant Fèlix. És una diada on sempre ens conviden i és important per a nosaltres. Hi hem anat més de trenta anys. És una de les millors diades, una diada històrica, que també ens ha fet créixer molt com a colla. Ens hauria agradat que ens convidessin, però si s’han decantat per no fer-ho és perquè, tot i que tenim un nivell molt alt, han considerat que no tenim el nivell que demanen. El que hem de fer és aconseguir tornar a ser la millor colla castellera i així segur que en properes ocasions ens tornen a convidar i podem recuperar la Diada de Sant Fèlix.

To Top