Terrassa

Seguint les passes de Mario en un espai amb aventures arcade

L’empresa The City Escape Room ha posat en marxa La Lanzadera – SPARK81, un espai de tres sales on els usuaris experimenten la sensació de viure en directe com si fossin part d’un videojoc d’arcade

Llums i habilitat Els tres jocs destaquen pels llums i la necessitat d’una mica d’habilitat. A la imatge, la sala de Mosaic / lluís clotet

Els videojocs d’arcade, els que suposen una jugabilitat senzilla i ràpida, de repetició i amb altes dosis d’acció, han ocupat molta part de l’oci d’infants, adolescents i, fins i tot adults, des dels anys setanta. Eren distraccions interminables que van passar de poder-se jugar a establiments especialitzats en aquestes màquines a les videoconsoles que han anat circulant al llarg dels anys. The City Escape Room, a Terrassa, ha incorporat a la seva oferta La Lanzadera – SPARK81, un espai d’arcade on els usuaris viuen en directe la sensació de ser un protagonista com ho són mítics personatges del sector, com el llauner Mario, el més famós de l’univers dels videojocs, o l’eriçó Sonic.

The City Escape Room, fundada de la unió entre Elements Escape Room i Wortex Escape Room disposa de tres sales d’escape room i ara també proposa aquesta aventura arcade. Marc Balada, un dels seus creadors i fundadors, explica que disposen de mil metres quadrats i només estan ocupant el 40% de la seva superfície, però la intenció és ampliar la seva oferta.

La idea de La Lanzadera ve del Canadà i dels Estats Units. “Nosaltres ens vam interessar i vam intentar portar-ho aquí i vam consultar amb l’empresa d’allà, però ens van dir que anaven fins al capdamunt de feina i que no feien franquícies res per a Europa i vam decidir desenvolupar-ho nosaltres”, assegura Balada.

Els jocs són propis

Comenta que, tot i que es van inspirar en aquella idea, “tots els jocs són propis nostres i el desenvolupament i la dinàmica també”. Tres sales que són la de “Mosaic”, la de “Botons” i la de “Dianes”. Balada revela que tenen tres idees més per a tres sales, però de moment volien veure com marxaven aquestes tres primeres. “L’acollida està sent molt bona i ara estem desenvolupant les altres tres que tenien a la recambra i la intenció és obrir-les en els pròxims mesos”.

La dinàmica actual es basa en una hora, dividida en vint minuts per participar en cada sala. Es comença pel joc “Mosaic”, on s’ha d’evitar trepitjar les caselles lluminoses de color vermell i apagar les de color verd. Després es passa a la de “Botons”, on l’objectiu és prémer els d’uns colors concrets que es trien abans.

Finalment, la de les “Dianes” consisteix a llançar unes boles a unes diades de color lluminoses. si es toca la del color de l’equip, se sumen punts mentre que si es toquen les de l’equip contrari, es resten punts. En totes les tres opcions hi ha diversos jocs possibles. Hi poden accedir fins a 18 persones, però estaran dividides en sis persones per a cada sala.

Un dels factors que ha dut als responsables de The City of Escape Room és que molts dels usuaris mostren un caràcter competitiu que, en una escape room, no es pot dilucidar. “L’escape room és col·laborativa i a molta gent també li agrada competir i, per això, hi ha La Lanzadera. Aquí es pot repetir. L’escape room, habitualment, es fa una vegada i a La Lanzadera hi pots venir cada setmana, si vols”, assegura Balada.“Són sales immersives arcades i és com posar-te dins d’una màquina i ser tu el mecanisme que va accionant cada cosa. Aquesta seria la definició”, afirma Balada. “Molta gent ens diu que això és per a nanos, però finalment acaben jugant-hi. És ideal per a famílies”, diu. El preu és de 15 euros per persona.

The City Escape Room ha rebut reconeixement mundial i la sala la Taverna va ser escollida com la novena millor escape room del món, la primera d’Espanya en els Premis Terpeca.

To Top