Terrassa

Reobren al trànsit els voltants de la nova plaça al Segle XX

Ja es pot tornar a circular pels carrers del Gasòmetre, del Pare Font, de Roger de Llúria i de Gibert

El solar que s’està urbanitzant, vist des de la confluència del carrer del Gasòmetre amb el de Roger de Llúria / Nebridi Aróztegui

Vianants, vehicles motoritzats, bicicletes i patinets poden tornar-se a moure amb més facilitat pel Segle XX. Després de diversos mesos amb restriccions de trànsit, s’ha reobert a la circulació els carrers del Gasòmetre, del Pare Font, de Roger de Llúria i de Gibert, les quatre vies que delimiten el solar que s’està urbanitzant al barri i que ara incorporen voreres en plataforma única, al mateix nivell que la calçada.

S’han reasfaltat els carrers i s’hi ha renovat la senyalització, mentre, al centre, segueixen les obres per convertir els terrenys en un nou espai públic que estarà obert al barri. Ben aviat s’hi veurà una nova plaça. De fet, a simple cop d’ull ja és ben visible el nou paviment i les àrees de joc infantil que hi haurà, amb estructures de fusta que comencen a prendre forma i delimitacions amb tanques, així com espais habilitats per al descans, amb bancs. També s’han plantat ja alguns arbres.

A l’altra banda del carrer del Gasòmetre, s’hi aixecarà una promoció de pisos.

Les obres d’urbanització van començar l’estiu passat després d’anys d’estudis, informes de l’Agència Catalana de Residus i tasques de descontaminació. De fet, els treballs de descontaminació de la finca, al número 4 del carrer del Gasòmetre, es van haver d’aturar el març del 2022 per la descoberta de restes d’edificacions de l’antiga fàbrica de producció gas, que va funcionar des de l’any 1860 i fins al 1941. Un cop estudiat i valorat la importància de la troballa per al patrimoni industrial de Terrassa, el novembre d’aquell mateix any es van poder reprendre les tasques.

Se’n va encarregar la promotora propietària majoritària dels terrenys, Metrovacesa, que està duent a terme ara les obres d’urbanització de la plaça.

To Top