Terrassa

Obres als voltants de la piscina de Vallparadís de Terrassa

El paviment no és segur i arranjar-lo costarà 119.500 euros

La superfície d'intervenció és de 1.955 metres quadrats / NEBRIDI ARÓZTEGUI

No sols el vas de la piscina de Vallparadís de Terrassa ha de ser objecte d’una intervenció, en el seu cas per evitar les filtracions que el buiden. També el paviment que l’envolta, el terra que han de trepitjar els banyistes, ha de ser reparat per garantir la seguretat dels usuaris. Està degradat. Arranjar-lo costarà gairebé 119.500 euros.

Si la superfície de làmina d’aigua és de 4.215 metres quadrats, la de l’ambit afectat per aquesta actuació parimetral frega els 1.955 metres quadrats. Es tracta de tot el paviment al voltant de l’aigua, aquell que va ser ressolt amb formigó i aquell de rajola ceràmica.

Cal una reparació general de l’espai per acabar amb el desperfectes i deterioraments, amb diverses patologies: fissures al formigó, enfonsaments, desnivells que poden propiciar ensopegades, pintura desenganxada, manca de rejuntat de les rajoles (amb pèrdua del material de segellat), substitució d’altres lloses esquerdades, canals de recollida d’aigües plenes de terra i de brutícia, i reposició de reixes d’aquestes estructures i, en especial, pel perill que constitueixen, l’eliminació d’elements metàl·lics encastats al paviment. Algunes peces estan oxidades, segons indica l’informe que sustenta el projecte. En alguns trams les deformacions fan que l’aigua hi quedi acumulada

La temporada

L’actuació consisteix en una dotzena de reparacions. Per a la major part de les operacions s’haurà de repicar el terra abans de les tasques pròpies de restauració amb morter o altres substàncies. El termini aproximat d’execució és de dos mesos i el pressupost, de 119.437,48 euros.

La temporada a la piscina del parc de Vallparadís començarà el 24 de juny. Fa unes setmanes va transcendir que l’equipament presenta una fuita interior, però l’Ajuntament treballa perquè la piscina funcioni aquest estiu amb normalitat, a l’espera d’assumir una intervenció reparadora de gran envergadura.

To Top