Terrassa

Estudiaran la factura de l’aigua de les custòdies compartides

El rebut es dispara al docimili on els fills viuen temporalment, però no estan censats

El govern ha rebut preguntes de la ciutadania i a través del síndic de greuges sobre la nova factura de l’aigua i la seva repercussió en col·lectius com les parelles amb els fills en règim de custòdia compartida. Un problema que el PSC també ha posat sobre la taula.

El nou rebut té en compte el nombre de residents a l’hora de calcular l’import, i en les parelles separades els fills estan empadronats només a casa d’un dels cònjuges, malgrat que convisquin amb els dos. Aquesta situació provoca  que a la llar on estan empadronats els fills, la factura respondrà al consum real de tots els residents, mentre al domicili on no estan empadronats, el preu de l’aigua es pot disparar, donat que el consum d’aigua dels fills computarà per menys persones residents.

“Som conscients d’aquesta situació i ho estudiarem”, ha explicat avui la regidora Patricia Reche en comissió informativa de Territori i Sostenibilitat.

A la reunió s’han plantejat altres casuístiques, com el cas de les persones amb segona residència que estan empadronades fora de Terrassa, tot i passar a la ciutat una part de l’any. O les persones no empadronades per raons hipotecàries o tributàries. Des de la regidoria s’ha argumentat que “no es podran tenir en compte les situacions que no es puguin comprovar” i s’ha recordat que el referent per al rebut de l’aigua és el padró, i que el que s’aconsella és empadronar-se al domicili on es passi la major part de l’any.

D’altra banda, Taigua ha enviat una carta als consumidors que superen els 100 litres per persona i dia informant-los de les possibilitats d’estalvi que ha inquietat alguns abonats. “És només una alerta”, han dit des del servei, que ha insistit que Terrassa no aplica sancions per excés de consum domèstic. En aquests casos, l’import de la factura es dispara. La carta “és una manera d’ajudar a un consum més responsable”, recorden.

Estudiaran la factura de l’aigua de les custòdies compartides
To Top