Terrassa

Prop de 8.000 persones van visitar la fira d’orientació Terrassa Tria Futur

Durant el saló es van fer 429 entrevistes de feina, la principal novetat d’aquesta edició. També es va fer més evident la presència d’un perfil de públic més adult

La fira es va dur a terme la setmana passada / Lluís Clotet

La fira d’orientació formativa i laboral Terrassa Tria Futur va rebre la visita de gairebé 8.000 persones entre les dues jornades, els dies 6 i 7 de març, que van tenir lloc al Recinte Firal de Terrassa. Van passat pel saló un total de 7.919 visitants, una xifra similar a la del 2023, quan van ser 7.900.

Segons explica l’Ajuntament de Terrassa, en aquesta edició s’ha fet més evident la presència d’un perfil de públic més adult, gràcies, en gran part, a l’increment de la presència d’empreses i l’activitat vinculada amb ofertes de treball. També ha tingut especial incidència l’organització d’un espai d’”speed dating”, la principal novetat d’aquesta edició, que ha estat possible gràcies a la col·laboració entre Foment de Terrassa i 15 de les 27 empreses participants al certamen.

Al llarg dels dos dies, es van fer entrevistes per cobrir 49 de les 171 ofertes de treball que gestiona actualment Foment. En total, es van fer 429 entrevistes: 322 realitzades als estand d’empreses i 107, a l’espai d’”speed dating”, on diverses empreses van aprofitar per connectar amb les persones que assisteixen al recinte.

“Les entrevistes de feina realitzades, gràcies a la col·laboració entre Foment de Terrassa i les empreses, han afegit una nova dimensió a la fira i han reforçat la seva doble vessant, educació i ocupació, en un pas endavant més per posar en contacte
aquests dos mons”, destaca la regidora d’Ocupació, Montserrat Caupena.

Milers d’estudiants trien futur a Terrassa

D’altra banda, les 28 xerrades organitzades per diferents serveis municipals, han tingut una participació de més d’un miler de persones (1.003). Una d’aquestes xerrades es va adreçar exclusivament a empreses, comptant amb la presència de representants de 17 companyies.

A banda de les xerrades, durant els dos dies els expositors van organitzar unes 170 activitats més, com ara tallers, demostracions, jocs participatius, etc.

El tinent d’alcalde de Promoció Econòmica i Educació, Joan Salvador, vol “agrair a les empreses, centres educatius i entitats participants la seva implicació organitzant totes aquestes activitats, que omplen de contingut i atractiu la Fira”. Salvador assenyala que “les entitats i les empreses s’han implicat a la Fira i molts ja ens han manifestat la seva intenció de seguir participant i implementar millores de cara a la següent edició”.

La Mostra, del 13 al 21 de març

El projecte Terrassa Tria Futur segueix aquesta setmana amb la Mostra d’Ensenyament, que tindrà lloc del 13 al 21 de març, que s’adreça específicament a alumnat de 4rt d’ESO. La Mostra segueix amb el format descentralitzat per facilitar els desplaçaments de l’alumnat des dels centres participants i es farà simultàniament a tres espais: La Baumann, el Casal Cívic Francisca Redondo i el Centre Cívic President Macià. S’hi han inscrit 18 centres de secundària públics i concertats i dues entitats que treballen en l’àmbit de l’orientació amb persones joves, i es preveu que passin prop de 1.500 persones.

En aquestes sessions l’alumnat assistent es distribueix en grups separats: d’una banda, les persones que volen cursar estudis universitaris i, de l’altra, les que opten pels cicles formatius. Cada grup assisteix a una orientació grupal en què s’expliquen els requisits per a accedir als estudis que volen fer, les diferents opcions que hi ha, etc. També es resolen dubtes concrets.

Prop de 8.000 persones van visitar la fira d’orientació Terrassa Tria Futur
To Top