Cultura i Espectacles

Dues produccions amb accent terrassenc guanyen en els 29ns Premis Zapping

“Joc de cartes” i “Berlín” s’imposen com a millor programa d’entreteniment o concurs i com a millor sèrie de producció pròpia. “Sobre rodes”, de Canal Terrassa, es queda sense guardó

El terrassenc Marc Ribas, al centre, amb el premi

Dues de les tres propostes amb accent terrassenc que optaven a guanyar un guardó en la 29a edició dels Premis Zapping han sortit vencedores en les seves categories. Els reconeixements que atorga l’Associació de Consumidors de Mitjans Audiovisuals de Catalunya han premiat “Joc de cartes” i “Berlín”.

El programa de TV3 i Magnolia TV “Joc de cartes” ha estat guardonat en la categoria de millor programa d’entreteniment o concurs. El concurs culinari presentat pel xef de Terrassa Marc Ribas n’era finalista juntament amb “Grand Prix” (La 1 – EuroTV Producciones) i “La Voz” (Antena 3 – Boomerang TV) i s’ha acabat enduent l’estatueta.

Per la seva banda, la sèrie “Berlín” (Netflix – Vancouver Media), “spin-off” de l’exitosa “La casa de papel” ha guanyat en l’apartat de millor sèrie de producció pròpia. La preqüela dirigida pels egarencs Albert Pintó i Geoffrey Cowper (juntament amb David Barrocal) s’ha imposat a “30 monedas” (HBO Max – Greenlit Productions; Pokeepsie) i “Entrevías” (Telecinco – Alea Media).

En canvi, “Sobre rodes”, un programa de Canal Terrassa en què el comunicador Jordi Dueso ens descobreix la persona que s’amaga darrere de cada personatge a través de converses informals en què els convidats i el presentador passegen en cadira de rodes per la ciutat, s’ha quedat sense premi. El reconeixement al millor programa de televisió local ha estat finalment per a l’espai “Terra de pa”, de VOTV, Canal Blau i la Xarxa Audiovisual Local.

Aina Clotet ha guanyat el premi Zapping a millor actor o actriu per la participació a la sèrie ‘”Això no és Suècia” en una gala celebrada aquest dimecres a la nit a l’Auditori Axa de Barcelona. De la seva banda, l’actor Bruno Oro ha guanyat el premi Zapping a millor comunicador o comunicadora a la xarxa.

La resta del palmarès l’han completat “Cachitos de hierro y cromo” en l’apartat de millor programa cultural, divulgatiu o documental; Roberto Leal en l’apartat de millor presentador o presentadora; el compte d’Instagram @croquetadexocolata en l’apartat de millor iniciativa a la xarxa, i ‘”Inner Ashes” en l’apartat de millor vídeojoc de producció pròpia.

Pel que fa als premis nominals, s’ha atorgat un premi especial a RTVE Catalunya pels 40 anys a Sant Cugat del Vallès. El premi Valors ha estat per a 3Cat per a l’espai infantil “Els contes de la pinya”.

El premi Grups d’Anàlisi de Programes ha estat per a “This is philosophy”, que aprova la història de la filosofia a l’audiència de manera “amena, accessible i rigorosa”.

Finalment, el premi a Millor Continut Online Positiu per a Menors ha estat atorgat a Coloria World, plataforma que fomenta la imaginació i la creativitat infantil a través dels contes.

To Top