Esports

Amb la mirada posada als Jocs Paralímpics

Sarai Gascón va assolir quatre medalles al Campionat de Catalunya i afrontarà el Campionat d’Espanya i l’Europeu abans de la cita clau a la capital francesa

Sarai Gascón es va penjar quatre medalles al Campionat de Catalunya d’Hivern celebrat a Terrassa / LLUÍS CLOTET

Abans del Campionat d’Espanya, l’Europeu i els Jocs Paralímpics de París 2024, l’equip de natació adaptada del CN Terrassa va competir diumenge passat en el primer torneig marcat en negreta al calendari: el Campionat de Catalunya d’Hivern Open de natació adaptada. La piscina de l’Àrea Olímpica va acollir més d’un centenar de nedadors, pertanyents a 13 clubs diferents. Entre els 15 esportistes (vuit nedadors i set nedadores) del CN Terrassa van aconseguir fins a setze medalles, que van valer una tercera posició per equips. Cal destacar el paper de la capitana Sarai Gascón, que va obtenir quatre podis.

La nedadora del CN Terrassa Sarai Gascón va penjar-se la medalla d’or en els 100 metres lliure i en els 50 papallona. A més, va obtenir la plata en els 50 lliure i el bronze en els 50 braça.

D’altra banda, Jacobo Garrido també va signar una gran actuació, amb tres medalles. Es va endur l’or en els 100 lliure. Va ser segon als 50 papallona i va aconseguir un tercer lloc en la prova dels 100 papallona.

Àlex Sánchez també va completar un bon campionat, amb un total de tres medalles. El nedador del CN Terrassa va endur-se l’or als 400 metres lliure i el bronze a les proves dels 100 i 200 lliure.

Per la seva part, Àlex Villarejo també va pujar tres vegades al podi. El nedador del conjunt terrassenc va acabar segon en els 50 esquena i en els 100 braça. A més, Villarejo va assolir el bronze a la prova dels 100 esquena.

Pau González va acabar en segon lloc als 400 metres lliure i tercer en els 100 braça. Va completar el medaller local Judith Pérez, que va obtenir la plata en els 100 papallona.

Els nedadors de l’equip terrassenc que es van llençar a l’aigua van ser Mar Busqueta, Tamara Campos, Raúl Cobo, José Luis Corredera, Susanna Estany, Jacobo Garrido, Sarai Gascón, Pau González, Quynh Iglesias, Enrique Lupiañez, Juan de Dios Navas, Judith Pérez, Àlex Sánchez, Irache Torres i Àlex Villarejo.
Segons l’entrenador i coordinador del CN Terrassa, Jordi Bosch, “l’equip ha competit molt bé. Hem aconseguit millorar marques personals i apropar-nos a la nostra millor versió”. El tècnic va declarar que “hem lluitat de tu a tu amb dos clubs molt forts com són el Barcelona i el Mataró”.

Tres nedadors als Jocs ?

Sarai Gascón viurà a la capital francesa els seus cinquens Jocs Paralímpics, mentre que Jacobo Garrido i Àlex Villarejo ho tenen tot de cara per acompanyar-la. Abans de la cita francesa, el Natació haurà d’afrontar el Campionat d’Espanya i l’Europeu. El Campionat d’Espanya per Comunitats Autònomes es disputarà a Palma, del 22 al 24 de març, mentre que l’Europeu se celebrarà a Madeira del 21 al 27 d’abril.

To Top