Comarca

Ester Capella exigeix a l’Estat que inverteixi en l’R4

La consellera de Territori demana incloure la línia al traspàs integral

Capella i Masana, a la trobada d'aquest dimarts / ACN

La consellera de Territori, Ester Capella, demana a l’Estat espanyol que inverteixi urgentment en el manteniment de la línia R4 per evitar esllavissades com la que diumenge hi va haver a Vacarisses.

En una visita al municipi dos dies després del descarrilament d’un tren, a causa del despreniment de roques, Capella va denunciar aquest dimarts una “falta d’inversions històriques” i va acusar l’executiu estatal d’opacitat respecte a les actuacions fetes: “No sabem què inverteixen ni de quina manera ho fan”.

Si bé el tram de l’R4 a l’altura de Vacarisses inicialment queda fora de l’acord amb el govern espanyol per al traspàs integral de Rodalies, la consellera ha demanat incloure’l per assumir-ne la gestió i garantir un millor manteniment.

La consellera va assegurar aquest dimarts que això els permetria “estudiar cada tram de via” per fer-hi les actuacions que siguin necessàries. “Han de tenir en compte que estem parlant de la seguretat dels usuaris dels trens”, va afegir la consellera Capella, que va dir que si la Generalitat de Catalunya fos la titular de la via ja hauria actuat per evitar que es produïssin noves esllavissades.

To Top