Cultura i Espectacles

5 concerts gratuïts (i de carrer)

Programació gratuïta

Aquest cap de setmana arrenca la programació gratuïta del jazz, amb una dotzena d’actes que sorprenen els passejants

Probablement, un festival pot treure realment pit quan els ciutadans saben que s’hi celebra aquells dies, malgrat que no siguin espectadors actius.

És el que passarà a partir d’avui amb el Festival de Jazz, que tant si el busques, ell t’acabarà trobant. I qui passegi pels carrers del Centre, difícilment no es creurà amb el concert d’Irene Reig a la Plaça Vella (a partir de les 12 hores). El racó més neuràlgic de la ciutat reviu així l’esperit més popular i de masses del festival. Reig presenta nou àlbum, “Desició i coratge” (The Changes, 2023), al costat d’un octet format per destacats artistes de l’escena del jazz actual. Tots ells formen The Bop Collective.

Quan acabi el concert, The Hot Pickles Quintet encetarà una “Marxing Band” cap al Raval de Montserrat (13.30 hores), on tindrà lloc el Menjazz. Estarà amenitzat per Dj Original Soulboy (14 hores).

En paral·lel, Dj Trescatorze farà sonar el soul negre a El Vermutet (parc de Vallparadís), des de les 13.30 hores.

Diumenge

El festival marxa al barri de l’Escola Industrial, amb l’actuació (també gratuïta) d’Old Cats Swing Band. Serà a la Plaça de Catalunya, a partir de les 12 hores. Josep Ma Farràs, Adrià Font i Pau Casares s’acompanyen de dos històrics de les principals bandes barcelonines com son Òscar Font i Artur Regada. Federico Mazzanti hi posa el saber fer a les tecles del piano.

A més a més, al llarg de 15 edicions, el Festival organitza -de forma ininterrompuda- un concert al Pati Històric de l’antic Vapor Aymerich, Amat i Jover. Enguany és Omuamua Jazz Trio. L’actuació al MNACTEC. Caldrà pagar 1 euro d’entrada, de forma simbòlica i comença a les 12.30 hores.

Una tercera opció dominical (i gratuïta) serà el concert d’Au Rora al pati de la casa Baumann, recentment reobert i que ha recuperat sense dilacions els vermuts. Serà a les 12 hores.

5 concerts gratuïts (i de carrer)
To Top