Terrassa

La Diputació invertirà 9 milions a Terrassa en el periode 2024/27

L’Ajuntament decidirà el destí dels recursos, que poden finançar el parc de la República i la biblioteca del districte V

És el segon paquet d’inversions més alt del Programa general d’inversions 2024-2027 de la Diputació de Barcelona. Després de l’Hospitalet de Llobregat, Terrassa és la ciutat més beneficiada en el pla que canalitza recursos als municipis, amb un import global de 8.910.350,84 d’euros, dels quals la part més important, 7.128.280,67 euros, cobrirà el 80% del pressupost total invertit, i 1.782.070,17 euros es destinaran a donar cobertura al 20% del cost dels projectes.

Els recursos del Programa general d’inversions de la Diputació de Barcelona arriben als municipis, que són els que decideixen a quins projectes i actuacions els destinen.
En el cas de Terrassa, l’Ajuntament decidirà en les pròximes jornades a quines iniciatives assigna els prop de 9 milions que rebrà de la institució provincial. Entre les prioritats, segons fonts municipals, estan l’execució del parc de la República i la construcció de la biblioteca del districte 5.

La Diputació de Barcelona té també sobre la taula una llista de projectes propis a la ciutat, com la ubicació de l’Institut del Teatre al complex residencial i d’equipaments de l’AEG, la construcció de dues rotondes a la carretera de Martorell (C-243c) i una a la carretera de Castellar (C-1415a), a l’altura de l’ATHC. També la reurbanització del tram urbà de la carretera de Martorell, entre la rotonda del Dorè i la cruïlla amb la carretera d’Olesa. l’execució d’aquest darrer projecte resta en espera, en previsió de millores en la mobilitat que permetin pacificar el tram sense provocar saturació de trànsit.

La Diputació de Barcelona ha aprovat avui el Programa general d’inversions, que està dotat amb 260 milions d’euros i té per objectiu que els governs locals puguin dur a terme els principals projectes d’aquest mandat. El govern de Terrassa ha rebut positivament la dotació de prop de 9 milions, un 4,64% superior al mandat 2019-2023 (8,4 milions), que al seu torn va ser un 24,41% superior al mandat anterior (6,4 milions). La major dotació econòmica a la ciutat coincideix amb el suport de Tot per Terrassa al pacte de govern de la Diputació.

La Diputació invertirà 9 milions a Terrassa en el periode 2024/27
To Top