Matadepera

“El grup és un punt comú per a conèixer gent i sortir a córrer”

Parlem amb Elsa Junyent i Jan Calvache sobre la creació del Late Running Club, el seu funcionament i els beneficis de córrer en grup

Els matadeperencs Jan Calvache i Elsa Junyent

Els matadeperencs Elsa Junyent i Jan Calvache són dos joves que comparteixen una afició: sortir a córrer en grup. Després de mesos pensant en què al municipi faltaven iniciatives per a engrescar als matadeperencs a dur a terme aquesta pràctica, decideixen crear el Late Running Club, un grup de joves amateurs amb ganes de sortir a córrer per Matadepera i voltants. Cada dimecres a les 20.00 hores, Late Running Club es reuneix per compartir i gaudir del parc natural i l’entorn. Per participar, només cal accedir al seu compte d’Instagram i unir-se a l’enllaç de Whatsapp.

Parlem amb Elsa Junyent i Jan Calvache sobre la iniciativa, el funcionament de l’agrupació i els beneficis de córrer en grup.

Com sorgeix aquesta iniciativa? JC: Per les xarxes socials vèiem que hi havia grups de gent que s’unia per Barcelona, Madrid, València… i a nosaltres que se’ns fa difícil sortir molts dies de la setmana a entrenar, vam crear el que ens agradaria que hi hagués aquí a Matadepera. A vegades aquestes són aquelles coses que penses i no fas mai, però nosaltres ens vam animar.

Els dos compartiu la passió de córrer? EJ: El Jan sí que fa temps que corre, però a mi abans no m’agradava. Jo volia fer esport, però acompanyada de gent, no tenir l’obligació de sortir a fer un temps o una marca, sinó córrer per passar-t’ho bé. A mi sortir sola no m’agrada, així i tot, quan vas amb un grup de persones és molt diferent, les vas coneixent i el camí no es fa tan dur. JC: Jo havia competit en algunes curses a escala amateur, però sí que és veritat que molts dies surts sol per l’obligació i, en canvi, d’aquesta manera, ja estàs motivat perquè saps que veuràs al grup i serà una estona que no penses en res més.

Quin és l’objectiu i el concepte principal del club? JC: Aquest grup està obert a corredors de tots els nivells i ritmes. La intenció és gaudir i entrenar sense cap mena de professionalitat, ni competitivitat. Sortir a córrer, conèixer gent del municipi, desconnectar i gaudir d’aquesta estona del dia sense sentir que ho estàs fent perquè toca fer esport. EJ: Sobretot volem remarcar que és un grup on pot venir tothom, no volem que ningú senti que perquè no surt a córrer mai no podrà seguir-nos. Hi ha gent de tots els nivells i tothom s’adapta. Creiem que és una bona oportunitat per iniciar-te.

Quins beneficis té per a vosaltres sortir a córrer? JC: El grup està enfocat als beneficis mentals i no tan físics perquè els ritmes que fem són molt baixos. EJ: Però sí que és veritat que pot ser una bona manera d’implantar una rutina i marcar-te l’objectiu de posar-te en forma. Ara a l’inici tothom parteix de ritmes molt diferents i el ritme és baix, però a mesura que van passant les setmanes veus que et vas sentint més còmode. L’objectiu no és anar a fer una marca, però sortir a córrer et beneficia mentalment i físicament.

Com funciona el grup Late Running Club? JC: A l’inici havíem de decidir com ho volíem organitzar, si sortíem cada dia, si sortíem els dies que hi havia més quòrum o posàvem un dia fix a la setmana. Vam crear un grup de whatsapp on es pot accedir a través d’un enllaç. Sortim a córrer els dimecres a les 20 hores de la tarda i cada setmana organitza la ruta una persona diferent, sempre per Matadepera i els voltants. Algun dia anem més cap al Parc Audiovisual, altres cap a la Tartana o Mont-rodon… anem variant, però sempre sortint des del municipi. EJ: Ara al grup som 34 persones aproximades i ja hem sortit un total de quinze persones tres vegades.

Per què creieu que al municipi no s’havia creat mai una organització dedicada a córrer? JC: Sabem que a diverses ciutats, com Terrassa mateix, s’han organitzat grups que surten a córrer, però aquí al poble només tenim la Unió Excursionista o el Club de Cros. Aquests tenen una quota de soci i estan més enfocats a l’alt rendiment i al final, nosaltres ens volíem enfocar a crear una comunitat de gent jove que ens coneguem de vista pel municipi, però que ens motivés sortir a córrer junts. EJ: Sí que és cert que aquí a Matadepera la gent fa molt esport, perquè tenim hockey, atletisme, tenis, futbol… però trobar un grup comú per ajuntar-nos i compartir aquest moment de manera no competitiva era la nostra intenció.

Teniu previst organitzar altres activitats relacionades amb el club? JC: Tenim previst sortir també algun dissabte o diumenge al mes ara que vindrà el bon temps, així la gent que entre setmana ens ha comentat que no pot venir podrà també participar. Anirem veient, però estem oberts a tot, perquè si al final fem un grup força nombrós, podrem mirar de fer-ho més dies. Pensant en gran, doncs, ens agradaria poder organitzar una mitja marató, o una cursa com la Behovia, que és mítica. Agrupar i fer de connector entre gent diferent d’aquí que vulgui participar en una cursa al País Basc, València o Madrid.

Per quins motius animeu als matadeperencs a unir-se al grup? EJ: Perquè ens agrupem un grup de gent que riem, compartim un moment agradable, ens coneixem entre nosaltres fent esport i, al final, és una estona que passa molt de pressa, però és un hàbit saludable que implementes a la teva setmana. JC: I perquè fas poble. Està súper bé quan s’organitzen coses al municipi com la Festa Major o Sant Sebastià, on et retrobes amb gent amb la qual no tens un contacte constant i on també ve gent d’altres municipis veïns. EJ: Ens estem trobant que sobretot venen molts nois i volem animar a noies a participar.

To Top