Pere Aurell i Lorena Cubillas, guanyadors de la Vallès Drac Race

Més de 1.300 corredors van participar en les diferents proves de la desena edició de la Vallès Drac Race, organitzada pel Centre Excursionista de Terrassa

Una edició més, i ja en van deu, els camins i corriols del parc natural de Sant Llorenç i l’Obac van acollir la Vallès Drac Race, la prova de muntanya que organitza el Centre Excursionista de Terrassa. Elparc de les Nacions Unides va ser el punt de trobada per als participants en les diferents curses. En la Half Drac Trail, la cursa de 25 quilòmetres, els guanyadors van ser Pere Arell en la categoria masculina i Lorena Cubillas en la femenina. Van prendre la sortida a Mura i van continuar pel pujol del Llobet, la Mata, la Coma d’en Vila, l’Espluga, la font de la Pola, el Pou de Glaç, el coll de la Riba, el turó de Sant Joan i el Parc Audiovisual, fins a arribar al parc de les Nacions Unides, on hi havia la línia d’arribada.

El matadeperenc Pere Aurell, de l’equip Merrell, va ser el més ràpid. Va creuar la línia d’arribada en primera posició, amb un temps d’1 hora, 52 minuts i 25 minuts. Un minut i 40 segons després va entrar Lluís Ruiz, que va signar un registre d’1,54’05”. Va completar el podi Karim Cabeo, amb 1.55’22”. Jan Ballbè va ser quart amb 1.55’46” i es va classificar com a millor corredor sub-23.

Pel que fa a la categoria femenina, la victòria va correspondre a l’atleta de l’equip Inverse-Nonstop Lorena Cubillas, que va completar els 25 quilòmetres en un temps de 2.19’07”. La matadeperenca Ragna Debats (parella del guanyador, Pere Aurell) es va classificar en segona posició amb un registre de 2.21’12”. La tercera posició va ser per a Raquel Picón, amb un temps de 2.21’39”.

L’Esquena del Drac

Pel que fa a la cursa de l’Esquena del Drac, d’11 quilòmetres de recorregut, i força menys exigents que la Half Drac Trail, va tenir com a guanyadors Raúl Cruz en la categoria masculina, amb un temps de 44’11” i a Laia Montoya en la femenina amb un registre de 51’41”.

La Drac Parc, de només 5 quilòmetres, va ser neutralitzada, ja que diversos participants es van confondre i van acabar fent un recorregut més gran del que estava inicialment programat.

Primer any sense la cursa de 48 quilòmetres

Aquesta edició va ser la primera en la qual no es va disputar la cursa de 48 quilòmetres, la més llarga de les quatre que se celebraven fins ara. El Centre Excursionista de Terrassa, organitzador de la prova, va comunicar a finals d’any la decisió d’eliminar-la a causa de les pressions rebudes per la Diputació de Barcelona, que és l’organisme que gestiona el Parc Natural. El CET se sent pressionat per reduir les xifres de participants.