Diners

Tot-Net obté la medalla de bronze d’Ecovadis

Pel seu compromís amb la sostenibilitat

L'empresa ha fet passos cap a l'electrificació de la seva flota de vehicles

Tot-Net, empresa de serveis de neteja i manteniment amb seu a Terrassa, ha aconseguit la medalla de bronze al ràting de sostenibilitat d’EcoVadis 2024, un reconeixement que des de la companyia destaquen que corrobora el seu compromís amb pràctiques empresarials responsables i la sostenibilitat.

L’agència de qualificació EcoVadis ha avaluat l’exercici ambiental, social i de governança (ESG) de Tot-Net, centrant-se en diferents criteris de sostenibilitat agrupats en quatre àrees: medi ambient, pràctiques laborals i drets humans, ètica i compres sostenibles. “La medalla obtinguda reflecteix la qualitat del sistema de gestió de sostenibilitat de Tot-Net en el moment de l’avaluació, destacant-ne l’enfocament integral cap a la sostenibilitat empresarial”, expliquen des de la companyia.

“L’empresa manté un compromís ferm amb la minimització dels impactes ambientals, prioritzant un tracte responsable i la promoció d’accions de protecció ambiental”, afirma Sonia González, tècnica de prevenció de riscos laborals, medi ambient i qualitat de Tot-Net.

Aquest primer semestre, l’empresa iniciarà el projecte de mesura de l’empremta de carboni. A més, assenyala que ha fet passos significatius cap a l’electrificació de la seva flota de vehicles, incloent “pickups”, furgonetes i escombradores vials. Aquest 2024 Tot-Net també durà a terme formació de conducció eficient per als especialistes, que són els professionals que més utilitzen els vehicles d’empresa, una iniciativa que indiquen que “té com a objectiu reduir el consum de carburant per reduir la contaminació ambiental (emissió de CO2) i així reduir encara més l’impacte mediambiental de totes les nostres operacions”, assegura González.

A l’àmbit de la Responsabilitat Social Corporativa (RSC), Tot-Net col·labora amb projectes de reinserció laboral, com un projecte en curs amb centres especials d’ocupació, o la col·laboració amb Reforesta a la campanya “Regala un arbre”.

També redueix l’ús de productes químics “gràcies a la dosificació precisa, l’ús eficient de l’aigua i la gestió responsable de residus”, indica. “Hem implementat un sistema de gestió ambiental integrat a la feina diària per garantir que els envasos plàstics utilitzats en la neteja siguin gestionats de manera responsable, amb la col·laboració de gestors autoritzats per a la disposició adequada de residus”, afirma González.

L’empresa també diu que ha apostat per la digitalització de tots els processos per reduir el consum de paper, prioritzant l’ús de paper reciclat i que enfoca els seus esforços en el manteniment preventiu de les màquines, assegurant-ne l’eficiència energètica i adquirint equips més eficients per millorar-ne l’exercici ambiental.

Per al proper mes de setembre té programada una auditoria d’eficiència energètica.

Tot-Net obté la medalla de bronze d’Ecovadis
To Top