Terrassa

El Govern autoritza finançar amb 200 milions la ronda Nord entre Terrassa i Sabadell

El Consell de Ministres ha autoritzat al Ministeri de Transports a elevar el compromis de despesa, seguint el conveni suscrit amb la Generalitat

Rotonda final de la B-40 al barri de Can Roca. A partir d'aquest punt continuarà l'autovia cap a Sabadell i Castellar / Nebridi Aroztegui

El Consell de Ministres ha autoritzat aquest dimarts el Ministeri de Transports i Mobilitat Sostenible a elevar els compromisos de despesa amb càrrec a exercicis futurs per a poder finançar amb 200 milions d’euros (IVA inclòs) la construcció de la ronda Nord entre Terrassa i Sabadell.

Aquesta aprovació suposa un pas més en la tramitació administrativa i econòmica del text del conveni acordat amb la Generalitat de Catalunya a principis de febrer, pendent de signatura, per a executar i finançar el projecte.

A partir d’ara, el ministeri podrà sol·licitar els informes pertinents per a concloure la tramitació i procedir a la seva signatura una vegada el conveni sigui ratificat pel Consell de Ministres.

El text acordat conté els termes recollits en el protocol subscrit entre totes dues administracions el mes de juliol passat:
• El Ministeri aportarà 200 milions d’euros.
• La Generalitat redactarà els estudis i projectes, integrant el consens polític que van expressar els municipis afectats.

En complir una funció de llarg recorregut, recorda el ministeri, el corredor continuarà sent de titularitat estatal i per això l’aprovació definitiva dels projectes correspondrà al ministeri. La Generalitat licitarà, contractarà i durà a terme l’execució, seguiment i supervisió de les obres corresponents, així com de les expropiacions, explica al ministeri.

La Disposició addicional dècima del Reial decret llei 8/2023, de 27 de desembre, recull les mesures per a agilitzar la licitació i execució de determinades infraestructures viàries a Catalunya, entre les quals es troba aquesta actuació.

Ja hi ha acord per al conveni de la ronda Nord

To Top