Terrassa

Els Minyons, els millors al futbol

Aquest cap de setmana s’ha celebrat el 20è Torneig Casteller de Futbol, que ha reunit a més de 1.600 persones

Aquest cap de setmana 48 colles de tota Catalunya s’han reunit per mantenir la seva competitivitat i demostrar quina és la millor colla, però no fent castells, sinó jugant al futbol. La ciutat de Berga ha acollit el 20è Torneig Casteller de Futbol, una trobada molt esperada al món casteller. Més de 1.600 persones van omplir les pistes i les graderies amb soroll i colors.

Els equips, formats pels integrants majors d’edat de les colles, eren mixtes. Es van celebrar centenars de partits durant el cap de setmana, fins a conèixer als nous campions d’enguany, que no van ser altres que els Minyons de Terrassa. Els malves van superar als guanyadors de la passada edició, els Xiquets de Tarragona, i van aconseguir el seu primer títol al torneig. El president dels Minyons, Jaume Maeso, explica que els malves “ens prenem molt seriosament la competició, fa anys que entrenem un cop a la setmana; poder guanyar és molt bo”. Arnau Boada, membre de la colla, afegeix que “era una espineta que teníem clavada, és una alegria“.

Una final ajustada

La màxima expectació es va produir durant les semifinals. Les quatre colles van demostrar tenir un nivell alt i igualat, fins al punt que van resoldre els partits als penals. Els amfitrions, els Castellers de Berga, van perdre davant els Castellers de la Vila de Gràcia per 3 a 1. D’altra banda, els Capgrossos de Mataró, que buscaven la segona final consecutiva, no ho van assolir per un penal de més dels Minyons (3-2). Els de Mataró es van emportar a casa el bronze amb un ajustat 3-4 a només tres minuts del final.
La final va estar dominada des del principi pels Minyons. Boada explica que “després d’uns partits bastant durs, vam agafar confiança”. Poc després de l’inici de la segona part, el marcador ja estava al 3-0. A cinc minuts d’acabar, els de Gràcia van marcar el primer gol, però ja estava tot fet.

Les jugadores malves van ser un punt clau del torneig. La Viena Massallé es va posicionar com la màxima golejadora de la jornada. D’altra banda, l’Anna Bové va marcar els tres gols de la final i es va convertir en tota una sensació: “ens encanta que els partits siguin mixtes, ens sentim molt còmodes i creiem que és una iniciativa molt interessant”, explica.
Des dels Minyons consideren que iniciatives com el Torneig Casteller afavoreixen la integració de la comunitat. L’Anna explica que “el fet de jugar és un acte de colla”, i l’Arnau creu que “és un acte molt important i que dona vida al món casteller, permet que interactuem entre nosaltres”.

Altres premis

Els Minyons no van ser els únics guanyadors de la jornada. Els organitzadors premien altres categories. El guardó al Fair Play se’l van emportar els Xics de Granollers, i el premi a Millor Afició va ser pels Esquerdats de l’Esquerra de l’Eixample, que van omplir les grades de color i soroll animant al seu equip.

Els Minyons, els millors al futbol
To Top