Terrassa

El PSC aposta per unir les dues Federacions del Vallès Occidental

“Horitzó Vallès” ha unit als primers secretaris de les dues Federacions del Vallès Sud i Oest, Eva Candela i Paco Aranda

La Masia Freixa ha acollit aquest divendres a les 18h la signatura simbòlica de l’Horitzó Vallès, un acord per a la unificació de les dues Federacions Sud i Oest del PSC del Vallès Occidental. L’acte ha reunit al primer Secretari de la Federació Vallès Occidental Sud, Paco Aranda i a la primera Secretària de la Federació Vallès Occidental Oest, Eva Candela, que han mostrat obertament la seva postura d’unir-se i posar fi a “una anomalia històrica”: “aquest acord significarà millor feina, més coordinada, més gent i més talent per posar-lo al servei dels veïns, dels treballadors i de la indústria”, explicava Aranda.

La proposta pretén aglutinar els esforços, interessos i necessitats de la comarca i dissenyar estratègies compartides. El PSC planteja el nou Horitzó Vallès com una via per “donar servei als ciutadans de la comarca, és el millor moment institucional per fer-ho”. Eva Candela ha confirmat que “junts tindrem una força que ara pot quedar minvada davant reivindicacions importants, i ara venen moments molt importants pel país, i el PSC s’ha d’adaptar”. Han defensat que tot i ser una agrupació més gran, volen tenir presents als pobles i ciutats petites, és una de les “premisses principals”.

La mirada del partit i dels representants està posada en el 15è Congrés del PSC, que se celebrarà aquest mes de març a Barcelona. Allà, la nova Federació del Vallès Occidental tindria una major influència, més pes institucional i una millor representació, amb la intenció de revalidar el lideratge del diputat Salvador Illa en les properes eleccions.
El nou funcionament de la Federació és encara una incògnita: “ho anirem construint a poc a poc a després del Congrés”, explica Aranda. El que sí han confirmat ambdós representants és que les dues seus de les Federacions es mantindran i continuaran funcionant, “el que tindrem agrupat és una executiva”, afegia Aranda, que es definirà “un cop passi el Congrés, primer el nacional i després el de Federacions”. Serà en aquell moment quan facin “una proposta de funcionament”, argumentaven els secretaris. D’aquesta manera, la nova Federació del Vallès Occidental es convertiria en la tercera més gran de Catalunya.

El PSC aposta per unir les dues Federacions del Vallès Occidental
To Top