Terrassa

Parlen els conductors: “La B-40 és increïble, arribo en 15 minuts!”

Els usuaris de la nova autovia ens diuen què en pensen

Hem preguntat als conductors. La B-40 és ja l’opció triada per bona part de les persones que es desplacen al Baix Llobregat. La majoria dels trajectes els protagonitzen professionals. Avui ens expliquen quina és la seva experiència al volant a la nova autovia.

José Luis Rodríguez, sector de la construcció

“Ara Abrera és més a prop i guanyo temps”

En José Luis treballa al sector de la construcció i actualment fa visites d’obres a la zona d’Abrera. “L’obertura de la B-40 m’ha anat genial per fer aquest recorregut. El destí és més a prop i guanyo temps”.

Fins ara ha circulat segons les necessitats de feina per la carretera de Viladecavalls cap a Olesa. “La preferia a la carretera de Martorell, perquè tot i que és de corbes no hi ha tants camions”.

Durant els darrers anys ha invertit una mitjana “de 30 o 35 minuts a cada desplaçament i ara puc fer el trajecte en 8 minuts. És fabulós!”.

Amb la B-40 ha optimitzat el viatge, però no els accessos. “Si entres pel barri del Poble Nou, collonut. Però si vols accedir des del sud de Terrassa l’accés està fatal. No entenc com no està millor resolt”. En José Luis considera que en general, aquesta “és una obra mal senyalitzada. Falten senyals que indiquin bé des de la ciutat fins a les entrades. He vist un munt de gent perduda, que s’equivoquen de recorregut i no saben per on tirar”.

Emilio García, calderes i fotovoltàiques

“El canvi es brutal, arribo en 15 minuts des de Martorell”

És un dels molts professionals que es desplacen durant la setmana des de Martorell a Terrassa. “Sempre ho he fet per la carretera de corbes i segons al punt de Terrassa de destí necessitava entre 40 i 45 minuts”. També té família a la ciutat, de manera que és un dels usuaris habituals de la C-243c, tant en dia laborable com en cap de setmana.

“Era un desastre. Una carretera lenta, perillosa, amb moltes motos i ciclistes i camions”. El Joan estava tan pendent de l’obertura de la B-40, divendres 16 de febrer, que vaig anar al matí pensant que ja havia entrat en servei, però encara no”.

Aquesta setmana, “el GPS ja em donava la ruta per l’autovia i l’experiència ha estat perfecta. És brutal el canvi, perquè segons al punt de Terrassa que vingui puc trigar entre 15 i 20 minuts. Increïble!”.

Habitualment, a Terrassa utilitza l’enllaç de la carretera de Rellinars per a incorporar-se a l’autovia. Un accés còmode que no comporta per la seva feina cap afegit de temps, diu.

Ramon Capmany, distribució d’alimentació

“Seguiré anant per corbes, per la B-40 faig més volta”

“Visc a Vacarisses i vaig a carregar a Sant Joan Despí – explica en Ramon Capmany-. Sempre he fet la ruta per la carretera de corbes que va a Olesa. He provat agafar la B-40, però he comprovat què trigo el mateix temps en fer la ruta i faig més quilòmetres”.

A aquest transportista no li importa fer corbes i creu que “si hi dono més volta no m’interessa”, donat que el consum també és superior. “Si guanyés temps no m’ho pensaria, l’agafaria, però no és el cas perquè visc a Vacarisses. Si fos de Terrassa estaria clar que circularia per la B-40”.
En Ramon fa una dècada que es mou amb el seu camió per l’àrea metropolitana i pel Vallès fent distribució de productes d’alimentació, especialment el trajecte Vacarisses -Terrassa-Martorell. Han estat deu anys “de veure les obres de l’autovia. Ja era hora que les acabessin. Crec que les he vist totes, des del seu començament, i no s’acabaven mai”. El transportista celebra “que ja funcioni, és una molt bona notícia. Però han estat massa anys esperant-la…”.

To Top