Terrassa

La Diana no haurà de tornar, de moment, a Nikopol

El jutjat de Barcelona considera que tornar pot comportar-li alguns riscos. La jove va aterrar fa dos anys a una família d’acollida de Terrassa, amb qui, per ara, podrà continuar

La jove ucraïnesa de 16 anys va denunciar la seva situació amb un vídeo que va fer públic

De moment, la Diana no haurà de tornar de seguida a Nikopol. Aquesta jove de 16 anys, d’origen ucraïnès, i que va aterrar a una família d’acollida de Terrassa fa dos anys, a causa del conflicte bèl·lic que hi ha entre el seu país i Rússia, va fer una crida amb un vídeo, demanat que no la fessin tornar. Al·legava que aquesta població encara està en guerra i, a més, que la família que té allà, la maltractava.

A través de la iniciativa de la seva família d’acollida d’aquí i responsables del centre escolar on estudia, l’Institut Egara, es va demanar la intercessió d’un jutge perquè no se l’obligués a tornar. Divendres passat, a Barcelona, se li va concedir el seu desig, el de continuar de manera momentània a Terrassa amb les persones que la van acollir en el seu dia.

La Diana és òrfena i s’ha adaptat perfectament a la vida d’aquí, però la Direcció General d’Atenció a la Infància i l’Adolescència (DGAIA), que es va fer càrrec de la seva tutela, va atendre la reclamació de les persones amb qui vivia a Nikopol, demanant que torni. En el vídeo que va fer públic, la jove ucraïnesa explicava que no volia tronar a una població on encara s’està dirimint aquesta guerra i, a més, no volia tornar amb unes persones que la maltractaven.

Cap termini

Ara no hi ha cap termini perquè el cas es torni a plantejar. La Diana continuarà fins a possibles novetats en el cas a Terrassa, estudiant 4rt d’ESO. En el seu entorn no es descarta que des d’Ucraïna se la torni a reclamar, però mentrestant es guanya una mica de temps.

L’advocada que està duent el cas va demanar al jutge una mesura cautelar i parar el retorn de la jove i es va acceptar, tenint en compte, sobretot, que la situació a Ucraïna no és precisament segura i que el seu retorn li podria comportar alguns riscos.

Aquesta resolució temporal, tanmateix, no tanca el cas sinó que es tracta d’una interlocutòria i, per tant, és una sentència. Per continuar aquest procés, l’advocada de la Diana té previst presentar una demanda per aconseguir que la situació de la jove es mantingui i no hagi de tornar a Nikopol. En el mateix cas es troba Oleg, de 14 anys, i que està amb una família d’acollida de la localitat vallesana de Palau-solità i Plegamans. El nen, de moment, també seguirà aquí.

La Diana no haurà de tornar, de moment, a Nikopol
To Top