Terrassa

B-40: els agents econòmics demanen reunió amb el ministre Óscar Puente

Reclamen millores pendents en infraestructures com l’AP-7, la B-30, la connexió an tren amb el Port i la ronda Nord

Albert Acín 

La inauguració de l’autovia B-40 no és un punt final, més aviat és un punt i a part per a les patronals empresarials de la comarca. Les entitats econòmiques han recuperat un seguit de demandes històriques a la ciutat i al Vallès. Tot d’obres considerades clau per a la competitivitat i que han anat agafant pols en el calaix de les infraestructures: des de millores a l’AP-7 i la B-30, passant per la connexió al Port de Barcelona per tren, fins a reclams més coneguts, com la ronda Nord de Terrassa i Sabadell.

Les cambres de comerç de Terrassa –i la de Sabadell–, el Ciesc i la federació de Pimec al Vallès Occidental van entregar una carta conjunta al ministre de Transports i Mobilitat Sostenible, Óscar Puente, en l’acte de posada en servei del Quart Cinturó entre el Baix Llobregat i el Vallès divendres passat. L’objectiu és reunir-se amb ell per parlar de les obres públiques pendents per part del Govern d’Espanya i explorar nous models de “mobilitat sostenible”. “Són temes de gran transcendència per al desenvolupament del nostre territori”, exposen en la missiva, a què ha tingut accés el Diari.

La carta incorpora una sèrie de demandes centrades en l’AP-7, una autopista “col·lapsada diàriament” per la seva intensitat mitjana de vehicles, especialment des de la caiguda dels peatges. Per això, demanen perllongar els laterals entre Bellaterra i Barberà del Vallès, millorar l’enllaç de Santiga (Santa Perpètua de Mogoda), i refer tot el nus entre la C-58, l’AP-7 i la B-30, una actuació que just van pactar Estat i Generalitat la setmana passada. El govern català rebrà 250 milions d’euros per aquesta i altres obres de millora a l’AP-7 i AP-2.

To Top