Comarca

Caixers mòbils a Ullastrell i Rellinars

El servei, que serà cada quinze dies, es començarà a oferir al setembre

L’acte de presentació dels caixers mòbils / Departament d’Economia

Milers de veïns es veuen obligats a desplaçar-se fins al municipi més pròxim per fer gestions bancàries i, en alguns casos, això suposa més de mitja hora de trajecte. Per acabar amb aquest greuge que el consideren “una situació injusta”, el Govern ha presentat aquest dilluns una xarxa d’oficines mòbils que anirà per tots els racons dels més de 500 municipis de Catalunya que avui dia no tenen cap caixer automàtic. Entre ells hi ha Ullastrell, Rellinars i Gallifa.

Es tracta d’una furgoneta que oferirà servei quinzenal amb atenció personalitzada i on els clients podran fer tots els serveis. Les entitats encarregades del projecte seran CaixaBank i Caixa d’Enginyers, en funció de la zona.

Les primeres oficines començaran al setembre i es pretén cobrir el 100% de la població del país, ha explicat la consellera d’Economia, Natàlia Mas, a Alpens. “Tenim un repte com a Govern i com a país per garantir que qualsevol ciutadà pot viure una vida digna arreu del territori”. En concret, es beneficiarà més de 300.000 persones de 41 comarques.

Les oficines mòbils de Caixa Enginyers iniciaran el servei en un termini màxim d’entre sis i nou mesos. Les de CaixaBank ho faran en nou mesos com a màxim. Per tant, el pròxim mes de setembre.

En el cas dels pobles de fins a 250 habitants, s’hi hauran d’estar un mínim de 30 minuts i, als de més de 250 habitants, no podran baixar de l’hora.

To Top