Esports

Terrassa manifestarà diumenge el seu rebuig a la LGTBI-fòbia al futbol

L’Ajuntament desplegarà la bandera irisada i el diumenge a les 12 hores es llegirà un manifest a Ca n’Anglada, abans de l’inici del San Cristóbal-Prat

Aquest dilluns és el dia contra la LGTBI-fòbia al futbol. La data coincideix amb el dia del naixement de l’anglès Justin Fashanu, el primer futbolista professional que va declarar públicament la seva homosexualitat l’any 1990. Vuit anys més tard es va suicidar.

Des de l’any 2017, Terrassa se suma a les accions commemoratives del Dia Internacional contra la LGTBI-fòbia al futbol, una jornada reivindicativa que pretén conscienciar vers la diversitat sexual i de gènere per tal d’erradicar la discriminació en un àmbit esportiu tradicionalment masculinitzat.

Durant el cap de setmana del 24 i el 25 de febrer, tots els equips de futbol dels clubs que pertanyen a l’Associació de Clubs de Futbol de Terrassa i Comarca (ACFTC) desplegaran pancartes durant els seus partits amb missatges de rebuig a la LGTBI-fòbia.

Des de l’Ajuntament, es commemorarà la jornada amb el desplegament de la bandera irisada al Raval de Montserrat i el diumenge es llegirà també un  manifest institucional que ha estat consensuat amb l’ACFTC. Serà a les 12 hores a Ca n’Anglada, abans de l’inici del partit de Tercera Federació entre el CP San Cristóbal i l’AE Prat.

Competicions esportives

D’altra banda, l’associacionisme LGTBIQ+ es mobilitzarà també el diumenge amb diverses competicions que organitzarà l’associació LGTBINBA+ de Terrassa. Les activitats, obertes a tothom, se celebraran entre les 11 i les 13 hores a la Cruyff Court del barri de Can Tusell. Es disputarà un partit de futbol i també es llegirà un manifest.

To Top