Terrassa

Les piscines municipals es podran omplir com a refugis climàtics

La Generalitat està estudiant oferir aquesta opció que ja havia demanat l’alcalde, Jordi Ballart

La possibilitat de tenir les piscines municipals obertes aquest estiu està sobre la taula de les administracions. El conseller d’Acció Climàtica, David Mascort, afirmat que en el context de la situació d’emergència per sequera “les piscines no es poden omplir“.

Ara bé, la Generalitat de Catalunya es plantejaria obrir aquelles piscines municipals que es considerin refugis climàtics. Així ho ha confirmat el conseller, que explica que s’estudiarà obrir les piscines municipals en aquells barris que no tinguin més refugis climàtics disponibles, com ara espais públics amb aire acondicionat. “Podríem estudiar que la piscina fos el refugi, però si no és així, no s’obriran”, sentenciava.

Aquestes declaracions arriben després que alguns municipis, entre ells Terrassa, hagi demanat al Govern revisar les restriccions del pla d’emergència per permetre als ciutadans accedir a les piscines durant els mesos de calor.

L’alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, va declarar que “tenim la responsabilitat com a ciutats de garantir els refugis climàtics” i afegia que “les piscines municipals tenen una funció social imprescindible, generen igualtat d’oportunitats”.

El conseller remarca que la situació de sequera és greu, i que s’ha de canviar la mentalitat: “ens hem de posar al cap que no hi ha aigua, hem d’estalviar tota la que puguem perquè tot el que gastem ara no ho tindrem després si no plou, i la situació serà pitjor”.

Les mesures imposades per la Generalitat de Catalunya, que afecten a sis milions de ciutadans, especifiquen que està prohibit omplir les piscines, a excepció de les piscines esportives (aplicant mesures d’estalvi i compensació).

A partir de la fase d’Emergència 2, que entrarem quan les reserves arribin al 10,95% (actualment es troben al 15,05%), només es permetrà el reompliment parcial indispensable de piscines cobertes inscrites al cens d’equipaments esportius de la Generalitat de Catalunya i de les piscines d’ús terapèutic. A la fase d’Emergència 3, estarà prohibit l’ompliment total o parcial de tota mena de piscines, siguin públiques, privades o comunitàries, a excepció de les piscines d’ús terapèutic.

Les piscines municipals es podran omplir com a refugis climàtics
To Top