Cultura i Espectacles

La Sala Muncunill, un nou espai artístic a Terrassa

La sala acollirà durant aquest 2024 projectes de gran format, pràctiques crítiques i arriscades i exposicions de creadors locals

Després d’un any amb les portes tancades, la Sala Muncunill presenta la programació del 2024. Durant tot l’any l’espai acollirà artistes, exposicions i festivals que demostren l’aposta de la ciutat per les pràctiques artístiques contemporànies.

Les obres de remodelació han permès que la sala passi a tenir tres espais expositius, un més dels que disposava fins ara, fet que permès agrupar en un mateix espai totes les línies programàtiques de Terrassa Arts Visuals. La regidora de Promoció Cultural i Audiovisual, Rosa Boladeras, ha volgut “convidar tothom a conèixer les diferents exposicions i artistes que podrem veure al llarg d’aquesta temporada a través d’unes mostres que, ben segur, no deixaran a ningú indiferent”.

Tres nous espais

De cara a aquesta nova temporada, la Planta 0 serà un espai dedicat a la producció i exhibició de projectes d’artistes professionals o de gran format. Acollirà exposicions itinerants i projectes com el Festival Latent, comissariat per Bakoom Studio. Altres exemples que hi trobarem són el Festival Àlbum o la primera edició del Panoràmic Lab Terrassa, centrat en les arts digitals.

Sense deixar de banda la col·laboració amb el FestivalTerrassa Noves Tendències, que començarà al mes de setembre.
LEspaiDOS donarà suport i impuls a les pràctiques més crítiques i arriscades. Podrem veure el Cicle Terrassa Comissariat, que arriba amb la seva 11a edició sota el títol “Permafrost. Reclamar les imatges. Un arxiu LGTBI a Terrassa” a cura de Txuma Sànchez.

El nou EspaiTRES estarà dedicat al talent local i a la difusió i activació del sector artístic i creatiu vinculat a Terrassa, ja siguin creadors professionals, com en vies de professionalització.

Durant tot l’any, la Sala Muncunill acollirà el treball de diversos artistes com Rita Prat, Oriol Casanovas Puigjané i Marta Garcia Cardellach, Laura Carreras Daura, Rrose Present o Manel Sellarés.

A més de totes aquestes propostes, la regidora Rosa Boladeras ha volgut destacar que “aquest any és excepcional per a Terrassa, ja que forma part de les 12 ciutats participants en la Biennal Nòmada Europea Manifesta”, un projecte que busca ser una plataforma de diàleg entre l’art i la societat i que es podrà visitar a partir del setembre.

To Top