Espanya cau a semifinals contra Itàlia i lluitarà pel bronze al Mundial

En un partit tan intens com trabat, els de David Martín han caigut davant la teranyina defensiva dels italians

El seleccionador espanyol David Martín, donant instruccions als seus jugadors durant la semifinal d'aquest dijous / RFEN

La selecció italiana s’ha pres la revenja de la semifinal de l’Europeu del mes passat a Zagreb i ha derrotat Espanya per 6 gols a 8 en la primera semifinal de la competició masculina del Mundial de waterpolo que es disputa a Doha. Els de David Martín, vigents campions continentals, lluitaran dissabte a les 9.30 del matí contra França per la medalla de bronze. En l’altra semifinals, Croàcia ha batut els francesos per 6 a 5 en la tanda de penals després d’empatar a 11.

Després de proclamar-se campions d’Europa, els terrassencs Bernat Sanahuja i Álvaro Granados volen sumar una altra medalla dissabte al seu palmarès abans d’afrontar la competició estrella de l’any, els Jocs Olímpics de París.

La clau de la victòria ha estat en la gran defensa dels italians, que han arribat al descans manant per 2 a 4. El primer quart ha acabat amb empat a un gol. Al segon, els d’Alessandro Campagna han anotat un parcial d’1 a 3 i han començat a posar les bases de la seva extraordinària defensa. Espanya ha ampliat el seu desavantatge al tercer quart (1-2) i ha deixat el marcador en un 3 a 6 que els posava les coses molt complicades. Els de Martín han guanyat el darrer parcial per 3 a 2, però no han tingut opcions de lluitar per la victòria.

La igualtat ha estat la tònica dominant del primer quart. Unai Aguirre ha encadenat un parell de bones aturades i al minut 4 Marc Larumbe ha inaugurat el marcador en una acció de superioritat. Però quan quedaven només 54 segons, l’italià Francesco Condemi ha establert les taules a l’electrònic.

Al segon acte, les defenses han continuat essent les protagonistes. La lluita a les boies era terrible. No s’ha mogut el marcador fins al minut 4 quan Alessandro Velotto ha fet l’1 a 2. Pocs segons després, el navarrès Alberto Munarriz s’ha inventat una providencial vaselina per tornar a empatar.

De mica en mica, però, els italians han anat guanyant terreny. Francesco di Fulvio ha fet el 2 a 3 al minut 6 amb un gran tir llunyà molt ajustat. A 77 segons per arribar al descans, una combinació terrassenca ha acabat en un xut fallat d’Álvaro Granados. L’egarenc ha fet penal quan faltaven 21 segons i Andrea Fondelli l’ha transformat en el 2 a 4 que ha començat a fer gran l’avantatge.

Insistència espanyola

Felipe Perrone ha intentat retallar distàncies a l’inici del tercer acte, però Espanya continuava desaprofitant les accions de superioritat. N’ha transformat només 3 de les 13 que ha tingut. Bruni ha fet el 2 a 5 i de nou Condemi ha anotat un 2 a 6 que ha fet molt de mal als de Martín. Després de 10 minuts sense marcar, Espanya ha fet el 3 a 6 gràcies al segon gol de Marc Larumbe.

Espanya somiava encara en la remuntada tot i perdre per 3 a 6. Granados s’ha escapat i el porter Unai Aguirre l’ha assistit per fer el 4 a 6. Munarriz ha anotat el 5 a 6 i Espanya ha tornat a creure quan faltaven quatre minuts per tancar la primera semifinal. Després de diversos atacs perdonats en ambdós costats de la piscina, Di Fulvio ha fet el 5 a 7 quan faltaven només dos minuts.

Bustos ha tornat a deixar Espanya a un gol amb el 6 a 7, però Fondelli ha aprofitat un altre penal per fer tornar la distància als dos gols (6-8). Finalment, seran els italians qui lluitaran per la medalla d’or.