Terrassa

La fuita buida part de la piscina de Vallparadís

L’avaria és antiga, però no s’ha pogut localitzar l’esquerda. El problema pot comprometre la temporada de bany

La piscina de Vallparadís afronta un doble repte aquesta temporada de bany que podria comprometre l’obertura de l’equipament el mes de juny, coincidint amb la temporada d’estiu. La instal·lació pateix una fuita al seu vas que, segons fonts municipals, provoca la pèrdua progressiva de “gairebé la meitat de l’aigua. Quan arriba a aquest nivell, el buidatge s’atura”.

El problema no és nou. Fa anys que el vas de la piscina registra aquest procés de buidatge i fins ara no s’ha pogut trobar en quin punt exacte es troba la filtració. El fet que la pèrdua s’aturi fa pensar que l’avaria estaria situada a la part del vas que queda al descobert. No hi ha la certesa, però, que sigui així.

Ahir, en comissió informativa de Projecció de la Ciutat, la tinent d’alcalde Ona Martínez va dir a preguntes de l’oposició que “aquest any està previst reformar la platja de la piscina. Som conscients que necessita una sèrie d’actuacions per adequar-se”. La regidora va explicar que el servei municipal de Patrimoni “realitzarà un informe per conèixer l’estat real” de la piscina, cosa que permetrà “establir criteris i temporalització, en funció de les necessitats i realitzar-les”.

L’objectiu principal és localitzar la fuita. Si no es troba, “serà necessari aixecar el vas, impermeabilitzar-lo de nou, repavimentar i tornar a omplir”. En aquest supòsit, el temps necessari per licitar i fer les obres podria afectar la temporada de bany.

El repte per a l’executiu municipal és que, en plena emergència per sequera, no és una opció obrir la piscina amb una filtració que obliga a reomplir-la. L’esquerda també compromet la petició de l’alcalde, Jordi Ballart, a la Generalitat d’autorització per obrir Vallparadís a l’estiu.

To Top