Terrassa

Els endarreriments a funcionaris de Terrassa costen 563.000 euros

El govern municipal vol regularitzar les nòmines al març

Seu de l'Ajuntament de Terrassa, al raval de Montserrat / NEBRIDI ARÓZTEGUI

L’Ajuntament ha de pagar als funcionaris i empleats municipals els endarreriments corresponents al 2023, atès que s’ha imposat des de l’Estat una pujada del 0,5% en les retribucions. I a Terrassa això equival a gairebé 563.000 euros.

El govern tripartit, de Tot per Terrassa, ERC i Junts, portarà al ple de febrer una proposta de resolució per aprovar una assignació extra de 562.788 euros. Així ho ha exposat aquest dimarts Laura Rivas, regidora de Recursos Humans, en la reunió de la comissió informativa de Serveis Generals i Govern Obert.

Expedients en marxa

La confirmació oficial del Govern espanyol, ha dit Rivas, va arribar dies enrere i tècnics municipals preparen els expedients corresponents per a la regularització de les retribucions. L’executiu local té previst aprovar la proposta de resolució, amb la inclusió d’aquests expedients, en el plenari de febrer per pagar els diners endarrerits en la nòmina de març.

D’on sortiran aquests 562.788 euros? El consistori no pot extreure’ls del fons de contingència, que té retingut fins que se sàpiga quants recursos arriben dels Pressupostos Generals de l’Estat, segons ha explicat Maise Balcells, tinent d’alcalde de Serveis Generals i Govern Obert. Els diners procediran, llavors, de recursos lliures d’altres partides pressupostàries que obligaran, al seu torn, a altres retencions.

Els endarreriments a funcionaris de Terrassa costen 563.000 euros
To Top