Diners

La Cambra i EADA s’uneixen per impulsar la transformació digital en pimes

Les dues entitats han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament del programa de postgrau de “Transformació Digital per a directius i responsables de PIMES”

El conveni de col·laboració ha estat subscrit pel president de la Cambra de Comerç de Terrassa, Ramon Talamàs, i el director general de la Fundació Privada Universitària EADA, Jordi Díaz

La Cambra de Comerç de Terrassa i la Fundació Universitària EADA han signat un conveni de col·laboració per al desenvolupament del programa de postgrau de “Transformació Digital per a directius i responsables de PIMES”, una aliança que des de la corporació terrassenca defineixen com a “estratègica entre ambdues entitats en l’àmbit de la formació en digitalització de les empreses de la demarcació”.

El programa, finançat pels fons Next Generation i subvencionat al 100%, preveu la formació de 1.085 directius de pimes catalanes fins al 31 d’octubre de 2024. El pròxim 22 de febrer, la Cambra de Terrassa n’acollirà la primera edició.

Segons l’acord subscrit, EADA, com a beneficiària de la subvenció del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme, amb fons Next Generation de la UE per al projecte “Generación Digital Pymes: personas de equipos directivos y cualificación de personas empleadas en Pymes”, impartirà la formació en els coneixements i les habilitats per impulsar la gestió de la transformació digital en les empreses dels participants. Amb tot, la Cambra de Comerç de Terrassa prestarà serveis de tutories dels plans de transformació digital previstos al programa.

La responsable d’Estratègia i Projecció Institucional de la Cambra de Terrassa, Iolanda Pujol, explica que “la corporació aportarà el seu coneixement i experiència orientant, a través de tutories, els plans de transformació digital que els alumnes hauran de presentar al final de cada edició”. Pujol recorda que l’entitat terrassenca “lidera el projecte Digital Impulse Hub (DIH), que contribueix als objectius de digitalització empresarial de la UE. Això ens permet complementar els coneixements en aquesta matèria al llarg de les diferents edicions del postgrau”.

Pimes de 10 a 249 treballadors

Les sessions presencials del programa, de formació i mentoria per a la transformació digital, se celebraran a la seu de la Cambra de Comerç de Terrassa i seran impartides per docents d’EADA.

S’hi poden inscriure directius o responsables d’àrees de pimes ubicades a Catalunya de 10 a 249 treballadors. L’objectiu del programa és dissenyar el pla de transformació digital per a l’empresa de manera tutelada i amb un pla d’acció per a implementar-lo. Es tracta que el professional participant obtingui les competències imprescindibles per impulsar definitivament la transformació digital en l’empresa.

En aquest sentit, durant el postgrau s’aborden aspectes com la millora de la productivitat, les oportunitats de creixement i la internacionalització gràcies a la digitalització en l’empresa. També s’analitzen les oportunitats de negoci que ofereix la digitalització. Compartir sessions de “networking” amb altres directius, conèixer casos de transformació digital de diferents sectors, millorar l’eficiència en la empresa mitjançant la digitalització i l’automatització són altres aspectes que aporta aquest programa.

EADA i Digital Impulse Hub

L’acord de col·laboració entre l’entitat terrassenca i EADA preveu també que els professionals de l’escola de negocis barcelonina participin en els tallers web en l’àmbit de la digitalització organitzats per la Cambra de Comerç de Terrassa. També EADA potenciarà la vinculació de les empreses participants en el programa de postgrau amb el projecte Digital Impulse Hub que lidera la Cambra de Comerç de Terrassa, que forma part de la xarxa European Digital Innovation Hub i que té accés a convocatòries restringides amb ajuts de fins a 30.000 euros per pime per a proves de concepte en tecnologies de digitalització avançada.

To Top