Terrassa

Un dels agents envestits per la narcollanxa a Barbate és terrassenc

Dos guàrdies civils van ser envestits per una narcollanxa aquest divendres a la nit en un incident a Barbate, a Andalusia. L’embarcació dels suposats traficants va xocar contra una patrullera de la Guàrdia Civil causant dos morts i dos ferits. La Guàrdia Civil ha detingut cinc persones per la seva presumpta relació amb la mort de dos dels seus agents, on també van resultar ferits dos agents més, un d’ells en estat greu, però fora de perill. Un dels dos agents morts és de Barcelona i un dels ferits de Terrassa, segons el cos policial.

El guàrdia civil hospitalitzat, un caporal del GEAS de Terrassa, evoluciona favorablement de les ferides sofertes i es troba fora de perill, segons ha informat EFE. Fonts de la investigació han assegurat al mitjà que el guàrdia civil té un braç trencat, mentre que l’altre agent que va patir ferides lleus només va precisar a l’hospital tres punts de sutura.

La policia ha informat que tres dels detinguts són tripulants de la llanxa i els altres dos eren contactes que els havien de recollir a Sotogrande. Els detinguts tenen antecedents en tràfic de drogues i ara se’ls imputa dos delictes d’homicidi i lesions greus a l’autoritat. 

El delegat del Govern a Catalunya, Carlos Prieto, ha lamentat els fets i ha traslladat el seu suport a les famílies dels agents de Barcelona i Terrassa. “El meu reconeixement a la Guàrdia Civil en la lluita contra el narcotràfic”, ha dit. L’Associació Unificada de Guàrdies Civils (AUGC) ha demanat la dimissió del ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska.

To Top